< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lassan lejár a szennyvízcsatornázás utáni úthibák javítási határideje, de Makón még mindig csattognak a fedlapok

| Mobile | RSS

Lassan lejár a szennyvízcsatornázás utáni úthibák javítási határideje, de Makón még mindig csattognak a fedlapok

2019. július 11. | hozzászólás | Közélet

szerző::Szabó ImreDélmagyarország

Lassan lejár a garanciális határidő, de öt évvel a térségi szennyvízberuházás után még mindig sok helyütt volna helyreállítani való az utak szilárd burkolatán – hangzott el a legutóbbi makói testületi ülésen.

– Hibajegyzékből már írtunk eleget, egyeztetés is volt renge­teg, de a munkának még nyomát nem látni – fakadt ki a legutóbbi makói testületi ülésen Kovács Sándor (Fidesz–KDNP).Ezt a szennyvízcsatornázás után elmaradt úthelyreállításokról mondta, aktualitását pedig az adta, hogy a csatornázás öt éve ért véget, így hamarosan lejár az idő a garanciális javításokra.

A szennyvízberuházás Makót és öt községet – Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele – érintett. A csatornázás utáni úthelyreállítással több településen is gondok voltak, vannak. Makón a vadonatúj szilárd burkolatot is nagyon sok helyen fel kellett törni. A városházán akkor úgy tájékoztatták lapunkat, az előző városvezetés idején „sebtében leaszfaltozott kampányutak” megsüllyedtek; akna- és vezetéksüllyedés, csőtörés és -repedés, illetve idomok szétcsúszása miatt kellett bontani.

Az egyik megsüllyedt úttest a makói Kürt utcában. FOTÓ: SZABÓ IMRE

Az ülésen a független Marosvári Attila volt az, aki felvetette a problémát. – Akad, ahol például a csatornafedél süllyedt meg. Aki ott lakik, állandó zörgést, csattogást kénytelen hallgatni – mondta. Hozzátette: sehol nem látja a felszíni problémák elhárításának nyomát. Kérdéseire Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal beruházási csoportvezetője azt mondta, azért nem, mert a kivitelező cég most a felszín alatti javításokkal foglalkozik.

forrás:DM

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |