< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Voks Deutsch Tamást megválasztották alelnöknek az EP szakbizottságában((Voks Deutsch Tamás a été élu vice-président de la commission du PE

| Mobile | RSS

Voks Deutsch Tamást megválasztották alelnöknek az EP szakbizottságában((Voks Deutsch Tamás a été élu vice-président de la commission du PE

Viszont nem választották meg a fideszes jelöltek többségét az Európai Parlament szakbizottságainak további alelnöki tisztségeire.

nyomtatás
betűméret

2019. július 10-én Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben.

Deutsch megválasztását 11-6 arányban fogadták el a szakbizottság tagjai, hárman tartózkodtak. Párttársai egyébként a többi között azzal méltatták, hogy az elmúlt időszakban rengeteget tett a korrupció ellen. Deutsch két és fél évig töltheti be a posztot.

A képviselők elhalasztották a szavazást Hidvéghi Balázs (LIBE Állampolgári jogi, belügyi bizottság), Bocskor Andrea (CULT Kulturális és oktatásügyi bizottság) és Trócsányi László (AFCO, Alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottság) jelöléséről is.

Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakciója már korábban bejelentette, hogy az összes alakuló bizottságban le fogják szavazni a Fidesz és a lengyel jog és Igazságosság képviselőit. Döntésüket azzal magyarázták, hogy a két párt aláássa az Európai Unió közös értékeit. A volt lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo jelölését valóban le is szavazták a Foglalkoztatásügyi és Szociális bizottságban.

fecsego.eu/ma.hu

Voks Deutsch Tamás a été élu vice-président de la commission du PE
11 juillet 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Nouvelles bavardes

Cependant, la majorité des candidats du Fidesz n’ont pas été élus à des vice-présidents supplémentaires des commissions du Parlement européen.
imprimer
taille de la police

Le 10 juillet 2019, Kinga Gál a été élue vice-présidente du Comité pour la politique de sécurité et de défense (SEDE) et Tamás Deutsch en tant que vice-président de la commission du contrôle budgétaire (CONT).

L’élection de Deutsch a été acceptée par 11 à 6 membres de la commission, dont trois se sont abstenus. Ses collègues ont, entre autres, loué le fait qu’il ait beaucoup lutté contre la corruption ces derniers temps. Deutsch peut occuper le poste pendant deux ans et demi.

Les membres ont également reporté le vote sur la nomination de Balázs Hidvéghi (commission LIBE sur les libertés civiles, affaires intérieures), Andrea Bocskor (commission CULT de la Culture et de l’Education) et László Trócsányi (AFCO, commission des affaires constitutionnelles).

Le groupe socialiste et libéral au Parlement européen a déjà annoncé que le droit et la justice polonais ainsi que le Fidesz voteront dans tous les comités constituants. Leur décision a été expliquée par les deux parties, portant atteinte aux valeurs communes de l’Union européenne. La nomination de l’ancien Premier ministre polonais Beata Szydlo a en effet été votée à la commission de l’emploi et des affaires sociales.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |