< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Kocsis a parlamenti bizottsági helyek elvételével fenyegeti a DK-t(((Kocsis bedroht WEES NET mat der Entfernung vun de parlamentaresche Komitee

| Mobile | RSS

Kocsis a parlamenti bizottsági helyek elvételével fenyegeti a DK-t(((Kocsis bedroht WEES NET mat der Entfernung vun de parlamentaresche Komitee

A Fidesz frakcióvezetője azon kapta fel a politikai vizet, hogy a Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem támogattak fideszes politikusokat a brüsszeli “posztfogásban”.

Nehezen tud majd érvelni a Fidesz-frakció vezetőjeként Kocsis Máté azokkal a képviselői javaslatokkal szemben, hogy „bevándorláspárti” politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót. Ezt írta Kocsis Molnár Csabának a DK EP-képviselőjének küldött levelében, miután kiderült: az EP szociáldemokrata frakciója nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire. Kocsis megjegyezte, a DK „veszélyes vizekre evezett”, mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, akkor „a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.”  Ha Kocsis beváltja a fenyegetést, akkor Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságát.

fecsego.eu/népszava online

Kocsis bedroht WEES NET mat der Entfernung vun de parlamentaresche Komitee

  1. Juli 2019 | Kommentaren | europarl.europa.eu/news/de, europarl.hu, Chattering News

De Fidesz Fraktiounschef huet de politesche Waasser geholl datt d’Demokratesch Koalitiounsabkommes net ënnerstëtzen fidesz Politiker an der “Postkaart” zu Bréissel.

Et wäert schwiereg ginn datt Máté Kocsis, de Leader vun der Fidesz Fraktioun, géint d’Propositioune vum Europadeputéierten ze streiden ass datt eng “Immigratiounsparty” Politiker net kann eng parlamentaresch Positioun ophalen. Dëst gouf vum Kocsis Csaba Molnár an engem Bréif geschriwwen, dee vum DK-Europadeputéierten geschéckt ginn ass, nodeems hien festgestallt huet, datt d’EP Sozialdemokratesch Fraktioun net fir Fidesz Kandidaten fir d’Positioun vun der europäescher Kommissioun war. De Kocsis huet behaapt datt d’DK “an geféierlechem Waasser” drun ass, well wann et akzeptéiert ass, datt d’Fraktiounen op Grond vun politesche Differenzen déi Kandidaten net un d’Ënnerstëtzung vun hire Mandater ënnerhuelen, dann “mir kënnen och eng Entscheedung am Ungaresche Parlament maachen.” De László Varju wär kee President vun der Budgetsekommissioun, d’Ágnes Vadai hätt net de Stabilitéits- a Gesetzesprozess, a de Lajos Oláh Komitee iwwert europäesch Affären.

Fecsego.eu/népszava online

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |