< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A közmédia nagy leleplezése

| Mobile | RSS

A közmédia nagy leleplezése

Szerző: O.L.K.T

Az M1 birtokába került egy email, amely szerint a “balliberális oldal” minden eszközzel próbálta megakadályozni, hogy a Fidesz, valamint más szerintük Európa-ellenes pártok képviselői fontos pozíciókat kapjanak az Európai Parlament bizottságaiban – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti Híradójában.

“Köszönjük a kemény munkát” – ezzel a tárggyal küldte el az Európai Parlament szocialista frakciója a belső használatra szánt e-mailt, amelyben megköszöni szakértőinek, hogy sikerült – ha csak ideiglenesen is – megtorpedózni fideszes jelöltek kinevezését a szakbizottságokban.

A levelet több mint száz európai parlamenti e-mailcímre küldték ki, valamennyien az Európai Szocialisták által fizetett szakértők. Egy magyar név is szerepel a listán, Simon Zoltáné, aki régóta a frakció szakértője.

A levél írói úgy fogalmaztak,

“ELÉGEDETTEK LEHETÜNK AZ ELÉRT EREDMÉNNYEL, HISZEN NEM CSUPÁN AZT SIKERÜLT MEGOLDANI, HOGY MINDEN SZAKBIZOTTSÁGBAN KARANTÉNBA ZÁRJUK A SZÁMUNKRA NEM MEGFELELŐ JELÖLTEKET, HANEM SIKERÜLT MEGAKADÁLYOZNI A FOGLALKOZTATÁSI BIZOTTSÁGBAN A LENGYEL KORMÁNYPÁRTI JELÖLT KINEVEZÉSÉT IS. EMELLETT ELÉRTÜK, HOGY ELNAPOLJÁK A SZAVAZÁST TÖBB FIDESZES JELÖLT ESETÉBEN, ÍGY NYOMÁS TUDUNK GYAKOROLNI A FRAKCIÓIKRA, HOGY JELÖLJENEK MÁSOKAT A HELYÜKRE”.

Mint kiemelték: így történt ez a Magyarországot a bevándorlásellenes álláspontja miatt rendszeresen pellengérre állító LIBE-bizottságban is, ahol a fideszes Hidvégi Balázs alelnökké választását akadályozták meg.

Lényegében felrúgták az európai parlamenti szokásjogot, vagyis a választok akaratából kialakult erőviszonyok alapján kidolgozott megállapodás ellenére az utolsó pillanatban új nevet dobtak be.

A néppárti koordinátor ekkor a szavazás elhalasztását kérte – hangzott el a Híradóban.

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |