< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A világon egyedülálló adómentesség lesz Magyarországon

| Mobile | RSS

A világon egyedülálló adómentesség lesz Magyarországon

2019.07.14 08:59

2020-TÓL.Érdekes adatokat is tartalmazó közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagymamák világnapja alkalmából.

Kiemelték, hogy már több mint 250 ezer nagymama tölthet több időt a családjával. “A nagyszülők és unokák kapcsolata különleges, mással nem pótolható” – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: ebben segít a Nők 40 program is, amellyel a bevezetése óta már több mint 254 ezren éltek. A Nők 40 azoknak a nőknek segít, akiknek már van 40 év jogosultsági idejük, és a nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíjba szeretnének menni. 

Az elmúlt években összesen több mint 33 százalékkal nőttek a nyugdíjak, 2016 decembere óta a nyugdíjasok és az egyéb rendszeres nyugdíjszerű ellátásban részesülők nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt kaptak összesen mintegy 170 milliárd forint értékben. 

2020. január 1-jétől azok a nagyszülők, akik még nem mentek nyugdíjba, igényelhetik a nagyszülői gyedet, ha a dolgozó szülő(k) helyett vállalják, hogy az unokákat ők gondozzák, nevelik. A nagyszülői gyed beleszámít a szolgálati időbe, egyszerre csak az egyik nagyszülő veheti igénybe, de akár több unoka után is felvehető az ellátás – olvasható a közleményben. 

Szintén a jövő évtől minden jelenleg vagy az élete során már legalább négy gyermeket felnevelt édesanya teljes személyi jövedelemadó-mentességet élvez. Az adómentesség a keresőtevékenységből származó jövedelemre vonatkozik. 

A világon egyedülálló intézkedés mintegy 40 ezer édesanyát érint. 

A kormány a 2020-as költségvetéshez csatolt számításai alapján azzal számol, hogy jövőre az adómentesség 22 milliárd forintos adóbevétel-kiesést okoz.

forrás:

Portfólió

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |