< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Gyerekzsivaj helyett csak a gaz veri fel a fonyódligeti Erzsébet-tábort, pedig milliárdok mentek rá

| Mobile | RSS

Gyerekzsivaj helyett csak a gaz veri fel a fonyódligeti Erzsébet-tábort, pedig milliárdok mentek rá

Miközben az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására, idén egyetlen gyermek sem üdült az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban – tudta meg a Magyar Hang.

szerző:Szepesi Anita, Fotó: Pixabay

A lap munkatársa a helyszínen járva kihalt tábort látott, ahol térdig ér a gaz, s a szomszédos nyaralótulajdonosok sem találkoztak tavaly óta diákcsoportokkal, sőt mozgást is keveset láttak az üdülőben.

Törölte a kormány a nyugdíjasokat az Erzsébet-programból (Frissítés: cáfol az MNÜA)

Elhagyatott büfét, gyomos strandröplabdapályát, a folyóvízről és az áramról lekötött vízparti egészségügyi konténert találtak a helyszínen.

Ugyanakkor az üres üdülőt szögesdrótkerítéssel, kamerákkal védik, az őrzésről a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cége, a Valton Sec Kft.gondoskodik.

A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdonában áll, ezt és a zánkai tábort is a kormány 2016 őszén adta oda az Erzsébet-alapítványnak ingyen. Az alapítvány több szálon kötődik a Fideszhez: az alapítói jogokat a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja.

Novák Katalin család és ifjúságügyi államtitkár 2017 őszén még arról beszélt, hogy a fonyódligeti Erzsébet-tábor teljesen megújul, új épületeket is húznak majd fel. A munkálatok elkezdését 2018 őszére tette, s azt mondta, azok majd úgy zajlanak, hogy zavartalanul táborozhassanak a gyermekek. Novák azt is kijelentette, hogy a tervek szerint 2019-től a hátrányos helyzetű régiókból érkezők utazási költségét állja majd a kormány.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |