< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktortól most megkérdezik, miről is tárgyalt az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Simonka Györggyel

| Mobile | RSS

Orbán Viktortól most megkérdezik, miről is tárgyalt az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Simonka Györggyel

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Megírtuk, hogy Simonka György pénteken a Facebookon elbüszkélkedett azzal, hogy Orbán Viktorral is találkozhatott egy karmelita kolostorban tartott fogadáson. Az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt békési fideszes politikusról még közös fénykép is készült a miniszterelnökkel, aminek kapcsán a Demokratikus Koalíció azt firtatja, hogyan történhetett meg mindez.

„Az ügy különös pikantériája, hogy még a Fideszhez kötődő bűncselekmények fölgöngyölítésében nem különösebben jeleskedő Polt Péter is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve föl is függesztette. A bűntettért, amivel Simonka Györgyöt gyanúsítják, akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható. Ezt az embert tartotta fontosnak Orbán Viktor hivatalában, nagy nyilvánosság előtt fogadni. A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, mi volt a találkozó célja, a kormányfő miről tartotta fontosnak egyeztetni Simonka Györggyel, és eziránt írásbeli kérdésben érdeklődik Orbán Viktornál”

– hangzik az a közlemény, amelyet Gyurcsány Ferenc pártja nevében Vadai Ágnes vasárnap juttatott el portálunkhoz vasárnap. 

forrás:168 óra

Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |