< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Történelmi aranyat szerzett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyén

| Mobile | RSS

Történelmi aranyat szerzett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyén

2019. július 14. | hozzászólás | Sport

Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokság szombati napján.

Történelmi aranyat szerzett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyén

Fotó: MTI

A szám Európa-bajnoka 53:22.1 perces idővel diadalmaskodott. Rasovszky történelmi sikert aratott, ugyanis ezzel megszerezte a szakág első magyar világbajnoki aranyát – tudósít az MTI.

Ezt megelőzően 1994-ben Rómában Kovács Rita 25 kilométeren ezüstöt szerzett, 2015-ben Kazanyban Olasz Anna is ezen a távon állhatott fel a dobogó második fokára, míg Gercsák Csaba 2011-ben Sanghajban lett harmadik ugyancsak a leghosszabb távú versenyszámban.

Rasovszky már a 10 kilométerre gondol

Az 5 kilométeren szombaton győztes magyar versenyző elmondta, ez a verseny megmutatta, hogy jól sikerült a felkészülése, a formájával nincs baj, ami nagyon jó jel a három nap múlva esedékes 10 kilométeres viadal előtt.

“Az elején gondolkodtam rajta, hogy meg kellene bújni az első-második sor környékén, de annyira nagy volt a tumultus, hogy muszáj volt előre mennem, azt gondoltam annál nincs biztosabb, nincs verekedés. Persze végig figyelni kellett, hiszen folyamatosan jöttek”

– nyilatkozta a magyar úszósport nyíltvízi szakágának első világbajnoka.

fotó: mti


Fotó: MTI
“Ez az első felnőtt világbajnoki érmem. Úgy jöttem ide, hogy bármi is lesz, az jó, de bíztam benne, hogy valamelyik számban odaérhetek a dobogóra” – tette hozzá szerényen a szám Európa- és immáron világbajnoka, akit a helyi műsorközlő az egész verseny alatt mint a legnagyobb favoritot emlegetett.

Rasovszky elmondta, most ugyan nem érez fáradtságot, de a következő két nap legfontosabb feladata, hogy megfelelően regenerálódjon a 10 kilométer előtt, ahol az első tízbe kerülést, azaz az olimpiai kvóta megszerzését tűzte ki.

A fiatal úszó megjegyezte, az, hogy ő a szakág első magyar világbajnoka, fantasztikus érzés, de még fel kell dolgoznia.

A hatodik helyen célba érkező Székelyi Dániel arról beszélt, hogy mindvégig megpróbálta elkerülni a “verekedést” a vízben és sikerült teljesítenie az előzetesen kitűzött célját, azaz az első tíz közé jutást, amellyel megalapozta a 10 kilométeres viadalt.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 341 megnézve, 1 alkalommal mai nap |