< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu / Blog article: Kamuprojektre adhatott csaknem félmilliárd forintnyi uniós támogatást a kormány///Le gouvernement a été en mesure de fournir près d’un demi-milliard de dollars d’aide de l’UE au projet de chambre

| Mobile | RSS

Kamuprojektre adhatott csaknem félmilliárd forintnyi uniós támogatást a kormány///Le gouvernement a été en mesure de fournir près d’un demi-milliard de dollars d’aide de l’UE au projet de chambre

birom

Összesen 447 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást fizetett ki a kormány, hogy egy speciális haditechnikai – úgynevezett intermodális – logisztikai és felújító központ létesüljön Szerencsen. Csakhogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba tervezett létesítmény sosem épült meg, csak papíron létezik, írja a 24.hu.

A PORTÁL SZERINT A VALÓSÁGGAL SZEMBEN A KORMÁNYZATI NYILVÁNTARTÁSBAN A LOGISZTIKAI KÖZPONT MEGVALÓSULT BERUHÁZÁSKÉNT SZEREPEL.

Az ügyben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz. Szerinte ugyanis vagy a logisztikai központ – ami valójában egy vasúti átrakodó állomás kellene, hogy legyen – tűnt el, vagy csaknem félmilliárd forint európai uniós pályázati forrás. Hadházy járt is a szóban forgó szerencsi területen, ahol elmondása szerint mindössze hatalmas gaz és néhány méhkaptár található.

A nem létező beruházás szálai egyébként a 24.hu cikke alapján 2014-ig vezetnek, amikor a Licet ’95 Ipari és Gazdasági Kft. 960 millió forint vissza nem térítendő brüsszeli támogatást nyert arra, hogy megépítse az összesen 2,4 milliárd forintba kerülő logisztikai központot.

A KORMÁNYZATI PÁLYÁZATI PORTÁL ADATAI SZERINT 2015 VÉGÉIG KÉT RÉSZLETBEN 447 MILLIÓ FORINTOT FIZETTEK KI AZ ÖSSZEGBŐL.

A szintén kormányzati portál, a terkepter.nfu.hu szerint a beruházást 2015. november 30-án befejezték, annak státusza itt is „megvalósult”. Éppen ezért Hadházy megkereste a Pénzügyminisztériumot arról érdeklődve, hová lett a logisztikai központ és az uniós pénz. Kiderült, hogy a tárca jelenleg is – négy évvel a projektzárás után –ellenőrzést folytat a beruházás körül.

Mindeközben azonban a Térképtér oldaláról az is kiderül, hogy miközben a projekt elnevezésében szerepel, hogy Szerencsen épül logisztikai központ, az összeg kedvezményezettje pedig a Licet ’95 Kft., a pályázat leírásában már az szerepel, hogy a beruházást a Mil-Exim Kft. valósítja meg, méghozzá Balatonfűzfőn.

Ez az a társaság, amelyik lőporgyár megépítésére vállalkozott a balatoni településen, erről a beruházásról, és az azt övező kormányzaton belüli vitákrólebben a cikkünkbenírtunk bővebben.

A logisztikai központ mindenesetre Szerencs településfejlesztési stratégiájában is szerepelt olyan beruházásként, ami várhatóan 2016-ban vagy 2017-ben megvalósul a városban. A 24.hu éppen ezért meg is kereste a település fideszes polgármesterét, aki a 2018-ban időközi választáson került a város élére. Nyíri Tibor, bár korábban alpolgármester volt, nem sokat tudott a beruházásról. Azt viszont elmondta:

Mintha Mengyi Roland, a térség akkori országgyűlési képviselője hozta volna a beruházást.

A korrupció miatt idén három év szabadságvesztésre ítélt Mengyi Roland 2014-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületéből jutott a parlamentbe a Fidesz színeiben. Ebbe a körzetbe tartozik Szerencs is, jegyezte meg a lap.

fecsego.eu/index.hu

Le gouvernement a été en mesure de fournir près d’un demi-milliard de dollars d’aide de l’UE au projet de chambre
17 juillet 2019 | commentaires | Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu
Meant To
Le gouvernement a versé au total 447 millions de forints au soutien de l’UE non remboursable pour la création d’un centre spécialisé intermodal de logistique et de rénovation militaire à Szerencs. Cependant, l’installation prévue dans le comté de Borsod-Abaúj-Zemplén n’a jamais été construite, elle n’existe que sur papier, écrit le 24.

Selon PORTAL, LA RÉALISATION DANS LE CENTRE LOGISTIQUE D’ENREGISTREMENT PAR LE GOUVERNEMENT EST UN VRAI INVESTISSEMENT.

Ákos Hadházy, membre indépendant du Parlement, fait rapport à ce sujet. Selon lui, soit le centre logistique – qui serait en réalité une station de transbordement de chemin de fer – a disparu, soit près d’un demi-milliard de ressources de financement de l’Union européenne HUF. Hadházy se trouvait également dans la région de Lucknow, où il a déclaré qu’il n’y avait qu’un énorme regard et quelques ruches.

En passant, l’investissement inexistant a abouti à l’article 24hu en 2014, lorsque Licet ’95 Industrial and Economy Ltd. a reçu une subvention bruxelloise non remboursable de 960 millions HUF pour la construction d’un centre logistique pour un total de 2,4 milliards de forints. .

PAR GOUVERNEMENT, LES DONNÉES DU PORTAIL DES PROPOSITIONS À LA FIN DE 2015, EN DEUX DÉTAILS, 447 MILLIONS DE FORDES PAYENT À PARTIR DU TOTAL.

Le portail gouvernemental, terkepter.nfu.hu, a déclaré que l’investissement avait été finalisé le 30 novembre 2015 et que son statut ici avait été «réalisé». C’est pourquoi Hadházy a contacté le ministère des Finances pour lui demander d’où provenaient le centre logistique et les fonds de l’UE. Il est apparu que le ministère procédait actuellement à une inspection de l’investissement quatre ans après la clôture du projet.

Dans le même temps, toutefois, le site Map Space indique également que, si le nom du projet indique qu’un centre logistique est en cours de construction à Szerencs, le bénéficiaire du montant est Licet ’95 Kft., La demande indique déjà que l’investissement sera mis en œuvre par Mil-Exim Kft. et à Balatonfűzfő.

Il s’agit de la société qui a entrepris la construction d’une usine de poudres dans la colonie du lac Balaton, au sujet de cet investissement et du débat à ce sujet au sein du gouvernement qui l’entoure.

Dans tous les cas, le centre logistique a également été intégré à la stratégie de développement des implantations de Szerencs en tant qu’investissement qui devrait être réalisé en 2016 ou 2017 dans la ville. Pour cette raison, le 24 maire a sollicité le maire du fidesz de la colonie, qui se trouvait au centre-ville au milieu de 2018. Tibor Nyíri, bien que l’ancien maire adjoint, n’en savait pas beaucoup sur l’investissement. Mais il a dit:

C’était comme si Roland Mengyi, alors parlementaire de la région, aurait réalisé cet investissement.

Mengyi Roland, condamné cette année à trois ans de prison pour corruption, est arrivé au Parlement en 2014 sous les couleurs du Fidesz, originaire de la 6e circonscription du comté de Borsod-Abaúj-Zemplén. Cette région comprend également des Szerencs, a déclaré le journal.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |