< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Sajtóbejárás a felállványozott Móra Ferenc múzeumépületben

| Mobile | RSS

Sajtóbejárás a felállványozott Móra Ferenc múzeumépületben

2019. július 17. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Intenzíven zajlik a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása: az épületet felállványozták kívülről, emellett az épületen belül is aktívan zajlanak a munkálatok.

A Móra Ferenc Múzeumban július 18-án, csütörtökön 11 órakor tartanak sajtóbejárást a felújítás kapcsán.

Intenzíven folyik a Móra Ferenc Múzeum felújítása Szegeden. Az elmúlt időszakban az épületen kívül és belül is elkezdődtek a felújítási munkálatok: felállványozták a homlokzatot a homlokzatfelújítás apropóján, illetve a Kultúrpalota épületén belül is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

A felújítás során a múzeum főépülete, valamint a Vár turisztikai célú fejlesztése történik meg, melyet 899 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogat az Európai Unió. Ehhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további több, mint 500 millió forintos saját forrással járul hozzá.

A beruházásnak köszönhetően felújítják kívülről a Móra Ferenc Múzeum épületét, valamint új kiállításokat és egy kilátót is létrehoznak. A Vár és Kőtár szintén megújul majd, és itt is új kiállítás fogja várni a látogatókat. A projekt célja a két épület turisztikai célú fejlesztése, látogatóbarát- és élményelemekkel történő bővítése.

A felújítás jelenlegi állapotát sajtóbejáráson mutatjuk be az újságíró kollégáknak 2019. július 18-án, csütörtökön 11 órakor. A felújítási munkálatok miatt arra kérjük a kollégákat, hogy a múzeum Tisza-felőli oldalához, a kerítéshez legyenek szívesek érkezni, ahonnan bekísérjük majd Önöket az épületbe.

Medgyesi Konstantin

tudományos igazgatóhelyettes

Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 188 megnézve, 2 alkalommal mai nap |