< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Tuzson Bence államtitkár:”az ország fejlődéséhez szövetségre van szükség a kormányzat és az állampolgárok között”

| Mobile | RSS

Tuzson Bence államtitkár:”az ország fejlődéséhez szövetségre van szükség a kormányzat és az állampolgárok között”

2018.09.03.

2018. augusztus 31-én adta át Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Demeter Ervin kormánymegbízott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő Mobil Kormányablak Buszt. Annak érdekében, hogy a kormányablakos ügyintézés az eddigieknél is szélesebb körben elérhetővé váljon, és még közelebb kerüljön az állampolgárokhoz, Mobilizált Ügyfélszolgálatokat, ún. kormányablak buszokat alakítottak ki. Megyénkben előre meghirdetett menetrend szerint biztosítja a busz a járások kisebb településein, illetve nagyobb rendezvényein a kormányablakokban megszokott színvonalú, ügyfélbarát ügyintézést, emelte ki a kormánymegbízott. Rámutatott, hogy a kormányablak buszoknak is két alapvető pillére van: felkészült munkatársak és modern informatikai háttér.


KAB busz_k

Nagy ügy- és ügyfélszámmal dolgoznak a kormányhivatal munkatársai, és vannak olyan területek, ahonnan nehezebb elérni a kormányablakokat, ezért van szükség egy ilyen megoldásra. A kormány továbbra is odafigyel a hátrányos területeken élőkre, de van még feladat, a gazdaság fejlesztése, az ország szuverenitásának, függetlenségének a megőrzése, hangsúlyozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Az a jó ügyintézés, amire másnap már nem is emlékszünk, mert ha mégis, akkor valami gond volt, állapította meg beszédében Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Kijelentette: „ha képesek vagyunk a közigazgatáson keresztül kapcsolatot teremteni az emberekkel, akkor arra is képesek vagyunk, hogy kormányzatként szövetséget is kössünk velük”. „Fontos, hogy fel tudjuk vázolni 20-30 éves távlatban, hogy mit szeretnénk elérni és hozzá tudjuk rendelni az eszközöket. Kijelenthetjük, hogy Magyarország a térség vezető országa szeretne lenni, amelyhez három alapvető eszköz van: a népesedés, a gazdaság fejlődése és a kultúra megőrzése. A közigazgatásnak mindezt alá kell támasztania – figyelmeztetett Tuzson Bence. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház udvarán megtartott ünnepélyes eseményt Bárdos-Simon Katalin tekerőlant művész és népdalénekes műsora színesítette. A rendezvény végén a történelmi egyházak képviselői megáldották a Mobil Kormányablak Buszt.

(Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet)

https://kormanyablak.hu/hu

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |