< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Az ellenzéki összefogás a DK LMP-ellenes forgatókönyve lehet

| Mobile | RSS

Az ellenzéki összefogás a DK LMP-ellenes forgatókönyve lehet

Pécsen olyan „káosz-együttműködés” jött létre a szavazók megtévesztésére, amelynek élén egy olyan állfüggetlen jelölt áll, aki valójában Gyurcsány embere a helyi Fidesz szerint

szerző:Vincze Viktor Attila

Pécsen egy erdőpusztító balliberális pénzember indul összellenzéki polgármesterjelöltként, aki ellen a Fidesz mellett a DK által elpusztításra ítélt LMP is önálló jelöltet indít.

Az ellenzéki összefogás a DK LMP-ellenes forgatókönyve lehet

Bomlasztók. A DK a pozíciókért bármikor felrúgja ígéreteit, egy pécsi LMP-s szerint a legtöbb településen Gyurcsány pártja felel az ellenzéki összefogás kudarcáértFotó: MH/Ficsor Márton

Teljesen abszurd, hogy az önmagát hamis módon a zöld ügyek és a fenntartható fejlődés bajnokának kinevező DK nemzeti klímastratégiát követel a kormánytól, miközben valójában a környezet és természetpusztítás oldalán áll. Az álzöld és álcivil DK gátlástalanságát jól mutatja, hogy Pécsen egy francia multi érdekeit botrányos módon szolgáló természetrombolót, Péterffy Attilát indítanak összellenzéki polgármesterjelöltként, aki a pécsi Fidesz mellett a helyi természetvédő civilek számára is elfogadhatatlan e tekintetben múltja miatt.

Lapunk megkeresésére Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője elmondta, hogy a balliberális ellenzék polgármesterjelöltje most pont az az ember, aki ellen éveken át harcoltak a korábban a Tubes megvédéséért sikeresen kiálló környezetvédők.

Péterffy Attila 2008 és 2015 között a francia tulajdonban levő Pannon Power Zrt. vezérigazgatója volt, ez idő alatt harmincmillió tonna fát égettek el a hőerőmű kohójában azért, hogy villamos energiát és hőenergiát állítsanak elő. Ez idő alatt több milliárd forintos osztalékot vittek Franciaországba a környék erdőinek elpusztítói. A tarvágások nyomai pedig – ami ellen évekig tiltakozott a mozgalom – a mai napig látszanak Pécs környékén – tette hozzá Vicze Csilla, aki szerint óriási ellentmondás van aközött amit mondanak, és amit valójában képviselnek a balliberális pártok a zöld ügyekben.

Péterffy Attila összellenzéki polgármesterjelöltté avatása a Fidesz és a civilek mellett az anyapártjához képest még mindig zöld értékeket képviselő helyi LMP számára is elfogadhatatlan lett, a szervezet ezért, illetve a DK direkt zöldpárt-ellenessége miatt is végül kilépett az ellenzéki összefogásból. Az LMP az összes pécsi önkormányzati képviselői körzetben önálló jelölteket indít, és önálló polgármesterjelölt indítását is tervezi.

A pécsi ellenzéki összefogásból való kimaradásának az okairól az LMP Baranya megyei önkormányzati képviselője, Angyal Károly azt mondta lapunknak, hogy szerinte a legtöbb településen és így Pécsen is egyértelműen a DK a felelős az ellenzéki összefogás kudarcáért. A DK eleve nem is akart a zöld párttal megegyezni, ami országos stratégia volt Gyurcsányék részéről. „Idén év elején a DK pécsi taggyűlésén az hangzott el, hogy a Gyurcsány-pártnak az a választási összefogási stratégiája, hogy a Jobbikot leválassza az LMP-vel való együttműködésről. Ha ez sikerül, akkor utána a következő lépés az LMP-nek a teljes kigolyózása az összellenzéki együttműködésből, amit az ellenzéki összefogás képviselőjelölti helyeinek az elosztásánál a Jobbik valódi súlyán felüli jutalmazása követ utolsó lépésként”  – mondta Angyal Károly.

lA helyi Fidesz-szervezet Magyar Hírlapnak nyilatkozó alelnöke, Őry László szerint Péterffy Attila polgármesterjelölti elindítása az erdőpusztítások mellett azért is elfogadhatatlan mert a személye annak a jelképe, hogy a pécsi balliberális ellenzéki összefogás egy gátlástalan és csak a hatalomra éhes koalíció. Pécsen az ellenzék egy balliberális káoszösszefogást hozott létre a szavazók megtévesztésére, amelynek az élére egy olyan állfüggetlen polgármesterjelöltet tettek Péterffy Attila személyében, aki valójában Gyurcsány embere. A Fidesz és  az Összefogás Pécsért Egyesület által is támogatott független polgármesterjelölt, Vári Attila személye viszont garancia a város felelős irányítására és egyben a Pécset tönkre tevő balliberálisok visszatérésének megakadályozására – mondta lapunknak Pécs fideszes alpolgármestere.

fecsego.eu/magyar hírlap

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |