< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Frappánsan reagált a finn külügy Kovács Zoltán vádjaira//Suomen ulkoasiainministeri reagoi katkerasti Koltan Zoltánin syytöksiin

| Mobile | RSS

Frappánsan reagált a finn külügy Kovács Zoltán vádjaira//Suomen ulkoasiainministeri reagoi katkerasti Koltan Zoltánin syytöksiin

Az államtitkár szerint nincs sajtószabadság Finnországban, térképen érkezett a válasz.

Frappánsan reagált a finn külügy Kovács Zoltán vádjaira

Kovács Zoltán az About Hungary néven indított angol nyelvű blogján írt arról, hogy az EU soros elnöki tisztségét betöltő Finnországban nem is akkora a demokrácia, amekkorának első pillantásra látszik, a finn külügyminiszter frappáns válasszal reagált, írja a 168 óra.

Az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerint a finn sajtó konglomerátumok kezében van, Finnországnak nincs alkotmánybírósága, a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot pedig politikai szempontok vezérlik. Szerinte nincs rendben a finn igazságszolgáltatás függetlensége sem, hiszen a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára.

A lap azt írja, Kovács Zoltán azért esett neki a skandináv országnak, mert a finn EU-elnökség egyik prioritásként nevezte meg a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárást.

Ville Cantell válaszul először azt írta:

“Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni ami pedig a tejesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

Később egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izraelk között a 87. helyen végzett.

A bejegyzést itt nézheti meg.

fecsego.eu/atv.hu

Suomen ulkoasiainministeri reagoi katkerasti Koltan Zoltánin syytöksiin

  1. heinäkuuta 2019 | kommentit europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News

Valtiosihteerin mukaan Suomessa ei ole lehdistönvapautta, vastaus oli kartalla.
Suomen ulkoasiainministeri reagoi katkerasti Koltan Zoltánin syytöksiin

Zoltán Kovács kirjoitti blogissaan englantialaisesta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, että demokratia EU: ssa ei ole yhtä suuri kuin ensi silmäyksellä.

Orbánin ulkoministeriön ulkoministeri totesi, että suomalainen lehdistö on konglomeraattien käsissä, Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, ja Helsingin parlamentissa perustuslakikomitea ohjaa poliittisia näkökohtia. Hänen mukaansa Suomen oikeuslaitoksen riippumattomuus ei ole myöskään oikea, koska valtionpäämies nimittää tuomarit oikeusministerin ehdotuksesta.

Paperin mukaan Zoltán Kovács putosi Skandinavian maalle, koska Suomen EU-puheenjohtajavaltio nimesi Lissabonin sopimuksen 7 artiklan mukaisen menettelyn yhdeksi painopistealueistaan.

Ville Cantell kirjoitti vastauksessaan ensimmäistä kertaa:

”Viileä pää ja kiinteä käsi. Koska Suomi on asettanut tavoitteekseen vahvistaa oikeusvaltioperiaatetta ja yhteisten arvojen suojelua EU: n kuuden kuukauden puheenjohtajakaudella, on luonnollista, että meitä yritetään petostaa. Tämä ei rikkoa aikomuksiamme suorituskykymme suhteen, se kestää ajan testin. “

Myöhemmin hän lähetti kartan siitä, miten lehdistönvapaus näyttää maailman maissa. Suomi oli toinen Norjassa, Sierra Leonen ja Israelin takana 87. sijalla.

Katso merkintä tästä.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |