< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Rettenetesen kiakadt a Jobbik a kormány „tötymörgése” miatt((Le Jobbik est tombé terriblement à cause du “resserrement de la masse” du gouvernement

| Mobile | RSS

Rettenetesen kiakadt a Jobbik a kormány „tötymörgése” miatt((Le Jobbik est tombé terriblement à cause du “resserrement de la masse” du gouvernement

A szegénység és az ágazati problémák éve lesz a 2020-as év a Jobbik szerint, a párt vezetői legalábbis ezt állapították meg, miután hallották a kormány jövő évi költségvetési tervezetét. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke elmondta az ATV Start című műsorában, hogy több mint ötszáz javaslatot adtak be a költségvetéshez, amit a kormány lesöpört, ennek ellenére nem hiszi, hogy a bérlakásprogram, a lombikbébiprogram támogatása, a tanyafejlesztési program, az otthonápolási díj emelése, a szociális szférában dolgozók bérének rendezése, mind értelmetlen javaslat lenne.

Rettenetesen kiakadt a Jobbik a kormány „tötymörgése” miatt

Említette, hogy a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását a kormány “kinyírta”, ezzel a magyar fiatalok egyre inkább rákényszerültek a külföldre vándorlásra, mert itthon megalázóan alacsonyak a bérek, és még egy bérlakásprogram is hiányzik az életkezdéshez. Szerinte a kormány azt gondolja, hogy csak a felső középosztálytól felfelé létezik a magyar társadalom és azoknak kedvez.

Az alelnök megjegyezte, hogy a Jobbik nem támadja a kormány családvédelmi programját, viszont úgy látja, hogy az a kedvezményes hitelek felé tereli az embereket, pedig a hitelcsapda veszélye fennáll. Ő azt javasolná, folytatta, hogy a használt lakások vásárlására is terjesszék ki a vissza nem térítendő segítséget azoknak a fiataloknak, akik itthon kezdik el az életüket, itthon fizetnek adót, és itthon akarják a gyerekeiket felnevelni. Ehelyett szerinte a kormány, látva a katasztrofális népesedési viszonyokat, kétségbeesésében vendégmunkások tömegeit telepíti be, tette hozzá, ahelyett, hogy a magyar fiatalokra koncentrálna.

A Jobbik alelnöke elmondta, hogy a bérlakásprogramjuk szerint bérlakások ezreit építenék meg, melyek a jelenlegi piaci bérleti díjak feléért, harmadáért lennének bérelhetők, ezek kivitelezői és beszállítói is magyar vállalkozók lennének. 6-8 éves spórolás után a fiatalok a lakások tulajdonjogát is átvehetnék, közölte, és ez egy átlátható távlatot jelentene számukra.

Z. Kárpát szerint a kormány “tétlensége, tötymörgése” a tömeges kivándorláshoz vezet, fogalmazott, mert a  150-170 ezres albérleti díjak, plusz rezsi fizetés mellett gyermeket vállalni, közös életet elkezdeni egy politikai sci-fi.
Megjegyezte, hogy a Jobbik konkrét magyar emberek konkrét problémájával akar foglalkozni, járva a jogszerűtlen kilakoltatásokat, hogy azokat megakadályozzák, és a magyar fiatalok külföldről való visszatérését szeretnék elérni.
A továbbiakban elhangzott, hogy a Jobbik nem támogatta Ursula von der Leyen megválasztását, akik megszavazták, abban bíztak, hogy majd jobban rá tudja szorítani Magyarországot a jogállamiság betartására. Ehhez képest von der Leyen a megválasztása másnapján adott interjúiban már lényegesen megengedőbbnek tűnt a közép-európai kormányok felé.

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

fecsego.eu/atv.hu

A Jobbik alelnöke elmondta, hogy ő nem bízik a külföldi segítségben, beavatkozásokban, ő abban hisz, hogy Magyarország belülről, önerőből is meg tudja oldani a saját problémáját. Örül, ha az európai események kedveznek Magyarországnak, folytatta, de nem arra építi a jövőképet, hanem az önerőre, jelentette ki.

Le Jobbik est tombé terriblement à cause du “resserrement de la masse” du gouvernement
22 juillet 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, vie publique

L’année de la pauvreté et des problèmes sectoriels sera l’année 2020, selon Jobbik, les chefs de parti au moins, après avoir entendu le projet de budget du gouvernement pour la prochaine année. Dániel Z. Kárpát, vice-président de Jobbik, a déclaré dans son programme ATV Start que plus de 500 propositions avaient été soumises au budget, que le gouvernement avait balayé; augmenter les salaires des travailleurs dans la sphère sociale serait une proposition inutile.
Le Jobbik est tombé terriblement à cause du “resserrement de la masse” du gouvernement

Il a indiqué que le gouvernement avait “coupé” le soutien de l’État à l’épargne-logement, ce qui obligeait les jeunes Hongrois à émigrer de plus en plus à l’étranger, en raison des salaires bas en Hongrie et même d’un programme de logements locatifs manquant. Selon lui, le gouvernement pense que seule la haute bourgeoisie a mis en place la société hongroise.

Le vice-président a noté que le Jobbik n’avait pas attaqué le programme gouvernemental de protection de la famille, mais qu’il y voyait un moyen de conduire les gens à des prêts préférentiels, bien qu’il existe un risque de piège du crédit. Il suggère de continuer à étendre l’aide non remboursable pour l’achat de maisons usagées aux jeunes qui commencent leur vie à la maison, paient des impôts à la maison et souhaitent élever leurs enfants à la maison. Au lieu de cela, le gouvernement, voyant les conditions démographiques catastrophiques, déploie une foule de travailleurs invités dans le désespoir, a-t-il ajouté, plutôt que de se concentrer sur la jeunesse hongroise.

Le vice-président de Jobbik a déclaré que, selon leur programme de logements locatifs, ils construiraient des milliers d’appartements locatifs, qui pourraient être loués pour un tiers des loyers du marché actuel, et que leurs entrepreneurs et fournisseurs seraient des entrepreneurs hongrois. Après 6-8 ans d’épargne, les jeunes pourraient reprendre possession des appartements, at-il ajouté, ce qui leur donnerait une perspective claire.

Selon Z. Carpathian, “l’inaction du gouvernement, l’effondrement des masses” conduit à une émigration massive, a-t-il déclaré, car les 150 000 à 170 000 loyers, plus le trop-payé, permettent à un enfant de commencer une vie commune avec une science-fiction politique.
Il a indiqué que Jobbik souhaitait résoudre le problème spécifique des Hongrois en évitant les expulsions illégales pour les prévenir et en demandant le retour de la jeunesse hongroise de l’étranger.
Il a en outre été déclaré que Jobbik n’avait pas soutenu l’élection de Ursula von der Leyen, qui avait voté pour qu’il soit en mesure de renforcer le respect de la loi par la Hongrie. Comparé à cela, von der Leyen dans ses entretiens du jour de son élection semblait beaucoup plus tolérant envers les gouvernements d’Europe centrale.
www.fecsego.eu portail d’actualités internationales

fecsego.eu/atv.hu

Jobbik, vice-président, a déclaré ne pas faire confiance à l’aide et aux interventions étrangères. Il estimait que la Hongrie pourrait résoudre son propre problème de l’intérieur. C’est un plaisir que les événements européens favorisent la Hongrie, a-t-il poursuivi, mais il ne s’appuie pas sur la vision du futur, mais sur ses propres forces, a-t-il déclaré.

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |