< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Franciaország Salvini: kudarc volt a párizsi migrációs találkozó//França Salvini: reunião de migração em Paris falhou

| Mobile | RSS

Franciaország Salvini: kudarc volt a párizsi migrációs találkozó//França Salvini: reunião de migração em Paris falhou

Franciaország kudarcának nevezte a menedékkérők elosztásáról Párizsban hétfőn rendezett informális miniszteri találkozót Matteo Salvini olasz belügyminiszter közleményében.

nyomtatás
betűméret

Matteo Salvini szerint a Párizsban tartott migrációs találkozó formájában és tartalmában is elhibázott volt. Az olasz belügyminiszter úgy vélte, a megbeszélést megfelelő előkészület nélkül hívták össze és “teljesen szokatlanul”, mivel az unió tagállamait közösen érintő találkozót a francia fővárosban rendezték meg, miközben jelenleg Finnország az EU soros elnöke.

Matteo Salvini összegzése szerint a párizsi találkozón “ismételten azt akarták, hogy Olaszország továbbra is Európa menekülttábora legyen”.

A franciák és németek által akart párizsi találkozó kudarcot vallott, az európai miniszterek többsége távol maradt – tette hozzá Salvini.

A Liga vezetője megismételte, amit már az uniós belügyminiszterek csütörtöki helsinki informális találkozóján, valamint a francia belügyminiszter Cristophe Castanernek írt és vasárnap közölt levelében is leszögezett: “Olaszország felemelte a fejét, nem parancsolhat neki senki, és nem vállal szolgaszerepet”.

“Ha Macron migránsokról akar tárgyalni, jöjjön Rómába”- jelentette ki Matteo Salvini.

A Földközi-tengeren kimentett menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztási mechanizmusát illetően a párizsi informális miniszteri találkozón nem sikerült eredményt elérni.

Olasz belügyminisztériumi források szerint a tengeren érkező illegális bevándorlási hullám által különösen érintett Olaszország és Málta ragaszkodott ahhoz, hogy a migránsok elosztására szolgáló ideiglenes mechanizmus mellett egy olyan rendszer is jöjjön létre, amely felváltva jelöl ki más országokban is biztonságos kikötőket a partra szállásokhoz. Az EU tagországai régóta nem tudnak megállapodni abban, hogy milyen közös megoldást alakítsanak ki az Afrikából Európába irányuló illegális migrációra. A Földközi-tengeren át lélekvesztőkön elindulók legtöbbje Olaszországba kerül, de az olasz kormány tavaly óta erélyesen ellenáll annak, hogy ez továbbra is így legyen, követeli, hogy a többi tagállam is vegye ki a részét a migránsok befogadása jelentette teherből.

fecsego.eu/ma.hu

França Salvini: reunião de migração em Paris falhou
23 de julho de 2019 | Posts | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Notícias do Chatter

A França convocou o fracasso da reunião ministerial informal sobre a distribuição de solicitantes de asilo em Paris em uma declaração de Matteo Salvini, o ministro italiano do Interior, na segunda-feira.
impressão
tamanho da fonte

De acordo com Matteo Salvini, a forma e o conteúdo da reunião de migração em Paris foram falhos. O ministro do Interior italiano disse que a reunião havia sido convocada sem a devida preparação e era “totalmente incomum”, porque uma reunião envolvendo Estados-Membros da UE foi realizada na capital francesa, enquanto a Finlândia é atualmente a Presidência da UE.

De acordo com Matteo Salvini, a reunião de Paris “repetidamente queria que a Itália permanecesse no campo de refugiados da Europa”.

O encontro dos franceses e alemães em Paris fracassou, e a maioria dos ministros europeus estava ausente, acrescentou Salvini.

O líder da Liga reiterou o que já havia dito em uma reunião informal de ministros do interior da UE em Helsinque na quinta-feira e em uma carta enviada ao ministro do Interior da França, Cristophe Castaner, no domingo:

“Se Macron quer falar sobre migrantes, venha para Roma”, disse Matteo Salvini.

No que diz respeito ao mecanismo de distribuição dos requerentes de asilo no Mediterrâneo entre os Estados-Membros da UE, o resultado da reunião ministerial informal em Paris fracassou.

Segundo fontes do Ministério do Interior italiano, Itália e Malta, particularmente afetadas pela onda de imigração ilegal no mar, insistiram que, juntamente com um mecanismo temporário de distribuição de migrantes, deveria haver um sistema que designasse alternadamente portos seguros de desembarque em outros países. Os Estados-Membros da UE têm sido incapazes de chegar a acordo sobre uma solução comum para a migração ilegal da África para a Europa. A maioria das pessoas que perderam suas vidas pelo Mediterrâneo está indo para a Itália, mas o governo italiano tem se oposto fortemente a isso desde o ano passado, exigindo que outros Estados-Membros também assumam sua parte na carga de admissão de migrantes.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |