< Böngészés > Főoldal / europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem / Blog article: Majdnem egymilliárdos támogatást kap Orbán Viktor svábhegyi gyülekezete

| Mobile | RSS

Majdnem egymilliárdos támogatást kap Orbán Viktor svábhegyi gyülekezete

Csatári Flóra Dóra

CSATÁRI FLÓRA DÓRA

944 millió forintot kap jövőre a Svábhegyi Református Gyülekezet, amelynek Orbán Viktor is a tagja – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. A pénzt a svábhegyi református óvoda és a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények felépítésére lehet fordítani.

Nem ez az első alkalom, amikor jelentős támogatást kap az államtól Orbán Viktor gyülekezete – emlékeztet a Népszava.

2018-ban például 27 millió forintot kapott a Svábhegyi Református Egyházközség a Felhő utcai parókia befejezésére. Ennek az épületnek a kivitelezését a gyülekezet egy korábbi közbeszerzéssel 2016 végén kezdte meg. Akkor “alacsony fedezeti összeg”-re hivatkozva annak ellenére sem tudtak minden szükséges építési munkálatot elvégezni, hogy 120 milliót költöttek az építkezésre.

Az elmaradt feladatok megvalósításához ezután támogatást kértek az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a tárcánál pedig pozitívan bírálták el a svábhegyi gyülekezet kérelmét.

UGYANEZ A GYÜLEKEZET KORÁBBAN TÖBB MINT HÉTEZER NÉGYZETMÉTERNYI TERÜLET TULAJDONJOGÁT KAPTA MEG TELJESEN INGYEN. 

A Felhő utca 10. szám alatt álló templom köré ugyanis református központot építenek, ehhez pedig szükség volt a Felhő utca 6. és 8. szám alatti telkekre is. Ezeket a telkeket először 650 millió forintért vásárolta meg az állam, majd ingyenesen továbbadta a gyülekezetnek. Egy korábbi kormányrendeletben ráadásul nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánították a Református Központtal kapcsolatos hatósági ügyeket.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 161 megnézve, 1 alkalommal mai nap |