< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Jobbik: Orbán budai Várba történő költöztetése 18 milliárd forintba került

| Mobile | RSS

Jobbik: Orbán budai Várba történő költöztetése 18 milliárd forintba került

Az M7-es autópálya kiszélesítését követeli a Jobbik – mondta pártja nevében Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő és Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke a sztráda Budapestről kivezető szakaszánál tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Jobbik: Orbán budai Várba történő költöztetése 18 milliárd forintba került

Varga-Damm Andrea elmondta: az M7-esen a fővárosból kifelé és Budapest irányába is “iszonyú” a közlekedésterhelés, az autópályán péntek déltől rendkívül lassú a forgalom a Balaton felé. A sztráda kiszélesítését gyakorlatilag egy évtizede ígéri a kormány – tette hozzá.

Keresztesy Gergő kiemelte: a tavalyi országgyűlési választások előtt a kormány “határozott ígérete” volt az M7-es kiszélesítése. “Azóta, azon kívül, hogy kétmilliárd forintot elköltöttek terveztetésre, érdemben nem történt semmi” – hangoztatta. Egyúttal azt valószínűsítette, hogy “a strómanok” számára nem volt elég jelentős a beruházás. 

A kormány felesleges pénzköltéseit figyelembe véve ennek a beruházásnak réges-régen meg kellett volna valósulnia – mondta. A párt ifjúsági tagozatának elnöke szerint a kabinet 2017 óta 130 milliárd forintot költött propagandára, Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba történő költöztetése pedig 18 milliárd forintba került.

A sajtótájékoztatón, amely előtt az ellenzéki párt aktivistái egy gyalogos felüljáróra Szélesebb M7-est! feliratú molinót feszítettek ki, Keresztesy Gergő arról is beszélt, hogy augusztus végéig az autópálya több szakaszán is elhelyeznek majd ilyen üzeneteket az autósoknak.

Varga-Damm Andrea kérdésre válaszolva kifejtette, hogy az autópálya kiszélesítését együtt kellene megvalósítani a busz- és vonatközlekedés fejlesztésével. Keresztesy Gergő ehhez hozzáfűzte: a MÁV a szolgáltatás árában és minőségében sem tud igazi alternatívát nyújtani az embereknek.

Az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre, amely szerint egy közvélemény-kutató a többi között Dunaújvárosban is azt tudakolta, hogy akkor is a Jobbik jelöltjére szavaznának-e, ha migránsokat telepítene a városba, Varga-Damm Andrea úgy reagált: “az hazudik, aki gyenge”.

Arra a felvetésre, hogy a Hír TV közösségi oldalán idiótáknak, egysejtűeknek és butáknak nevezte a televízió nézőit, a képviselő közölte: kizárólag az őt minősítő kommentelőknek válaszolt, azoknak, akiknek a profilja nem valódi személyeket takar. “Aki nem létezik, azt meg sem lehet sérteni” – jelentette ki.

atv.hu/MTI

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |