< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Meg kell indokolnom a munkahelyről való felmondásomat Németországban?

| Mobile | RSS

Meg kell indokolnom a munkahelyről való felmondásomat Németországban?

munkajog2019.07.23, 22:27 schedule
zita.gancs perm_identity


Mely esetben kell megindokolnod a felmondásodat?

Végre vettél egy nagy levegőt, és elhatároztad, hogy felmondasz a munkahelyeden. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy szükséges-e megindokolnod a döntésedet vagy nem. Erre a kérdésre válaszolunk a cikk további részében.

Amennyiben szabályosan és a határidőn belül nyújtod be az írott felmondásodat, nem kell magyarázatot fűznöd hozzá, nyilatkozta Johannes Schipp szakügyvéd. Ellenben, ha egy fontos okból kifolyólag mondasz fel, jó, ha belefoglalod az indokot a felmondásba, hiszen kétes esetben a munkaadó kártérítést követelhet.

Egy fontos okból történő felmondás abban az esetben helytálló, ha például a munkaadó többszöri figyelmeztetés után is túl későn fizet, illetve diszkrimináció vagy szexuális zaklatás ér a munkahelyen.

Egy aktuális felmérés alapján a leggyakoribb felmondási ok Németországban a felettes által történő alábecsülés. A megkérdezettek 40 százaléka a túl kevés fizetés miatt mondott fel, 38 százalékuk pedig jobb ajánlatot kapott.

Forrás: www.n-tv.de 

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |