< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Nagy a baj Szlovákiában

| Mobile | RSS

Nagy a baj Szlovákiában

Súlyos helyzet alakult ki Szlovákia keleti részében, ahol a kassai vasmű nehézségei tovagyűrűztek a vasúti szállításra is. Nagy elbocsátásokat jelentettek be. szerző:Barabás Júlia, 07:20 Fotó: Napi.hu

A kassai vasgyárban az acélipar nehézségei miatt nemrég leállították az egyik nagykohót, négynapos munkahetet rendeltek el, majd bejelentették, hogy 2021 végéig 2500 alkalmazottat bocsátanak el.

Több ezer embert elküld a kassai acélmű

A Cargo Slovakia állami vasúti teherszállító vállalatnál sem rózsásabb a helyzet, a költségvetés kiigazítása miatt december végéig keleten 637 alkalmazott rövidített munkaidőben dolgozik – adta hírül a pozsonyi Új Szó.

A Cargo Slovakia napokkal ezelőtt megegyezett az alkalmazottakkal a rövidített munkahét bevezetéséről, mivel nem tud nekik elegendő munkát adni. A megegyezést a cégnél működő mind a 11 szakszervezet és a vezetőség is aláírta. Az Új Szó értesülései szerint a teherszállítás nem csak a kassai U.S. Steelben uralkodó helyzet miatt stagnál, hanem más, Szlovákiában működő olyan acélipari gyárak és vállalatok miatt is, melyek szintén jelezték a megrendelések jövőbeli csökkenését.

A KOVO vasasszakszervezet tiltakozást szervezett az U.S. Steel által bejelentett elbocsátások ellen. A 2020. március 31-ig érvényes kollektív szerződés értelmében a munkáltató nem hajt végre csoportos elbocsátást, eddig az időpontig, ám  szakszervezet meg akarja hosszabbítani a moratóriumot.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |