< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Sport / Blog article: Titkos világverseny Budapesten – Óriási égés a Maccabiáda

| Mobile | RSS

Titkos világverseny Budapesten – Óriási égés a Maccabiáda

Írta: Pálmai Tamás

Maccabi

“Magyarország sport-nagyhatalom, Budapest pedig a sport nemzetközi fővárosa”, halljuk lépten-nyomon. Szinte nincs nap, amikor ne jelentenék be egy-egy újabb világverseny rendezési jogának megszerzését. Ne hagyja átverni magát, a megszerzés ez esetben a megvétel szinonimája. Lássuk, hogy folyik éppen most a Maccabiáda!

Tegye fel a kezét, aki érzi a pesti hétköznapokban, hogy most is zajlik egy világverseny nálunk!

Pedig de. A Maccabi Zsidó Európai Játékok éppen most dübörög itt a szemünk előtt Budapesten.

A sportbarát magyar kormánynak közel háromszor annyi pénzből, mint azt négy éve Berlin tette, szinte láthatatlanra sikerült szervezni a rendezvényt. A német fővárosban anno minden a Maccabiádáról szólt, csak példaként egy apróság: nem volt egyetlen áramelosztó szekrény sem a város tulajdonában, amin ne virított volna a játékokat népszerűsítő matrica és egyébként is, egész Berlin a játékok lázában égett.

Több mint 5 milliárdért, semmi

Ezzel szemben most Budapesten több mint 5 milliárdért, ami a berlininek -mint írtuk- közel a háromszorosa, egy-két vérszegény nyilatkozattól, híradástól és Deutsch Tamás közösségi oldalától eltekintve, szinte illegalitásban zajlanak a játékok.

Már maga a giga-méretűre és legalább annyira unalmasra sikeredett megnyitó megelőlegezte, hogy itt megint magánzsebek kitömése, és nem a színvonalas rendezés volt a cél. Senki nem csodálkozott rajta, hogy a láng meggyújtásakor, ami több mint 3 órával a kezdés után történt, a televízió operatőrei hiába kerestek, egyetlen elfogadhatóan megtöltött szektort sem tudtak felvenni, mert ahogy mondani szokás, szinte csontra kiürült a stadion. A két zsidó sport-csoda, a sokszoros olimpiai aranyérmes  98 éves Keleti Ágnes, és a világ talán leghíresebb jelenkori, ám visszavonult sakkozója, Polgár Judit méltatlan körülmények között, egy szinte teljesen üres stadion előtt lobbantotta fel a játékok lángját.

A következő oldalon: nekünk üzlet, nekik sport?

fecsego.eu/Városi Kurir

Leave a Reply 426 megnézve, 1 alkalommal mai nap |