< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Oroszország-hadsereg-baleset Kigyulladt egy szibériai katonai raktár – FRISSÍTETT (új: halálos áldozat, kitelepítések)

| Mobile | RSS

Oroszország-hadsereg-baleset Kigyulladt egy szibériai katonai raktár – FRISSÍTETT (új: halálos áldozat, kitelepítések)

Tűz ütött ki egy katonai raktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában, az incidensben a TASZSZ hírügynökség szerint egy katona életét vesztette, és további hét ember, köztük négy katona és egy gyerek megsérült.
    A Kamenka község határában kigyulladt tüzérségi lőszerraktárban beindult robbanások miatt a lakosságot húsz kilométeres körzetben kitelepítették. A TASZSZ úgy tudja, hogy Acsinszk városában 11 ezer ember evakuálását készítették elő, bár a helyi hatóságok szerint a lakosságot nem fenyegeti veszély.
    A lökéshullám számos lakóház ablakát kitörte, a repeszdarabok 15 kilométeres körzetben szóródtak szét. A katonai objektum környékéről mintegy ezren önerőből menekültek el. A katasztrófa helyszínét lezárták.
     A régióban készültségbe helyezték a mentőszolgálatokat, a lángok elfojtására két tűzoltó vonatszerelvényt és páncélozott tűzoltó eszközöket vettek be. Szergej Sojgu védelmi miniszter a helyszínre irányította helyettesét, Dmitrij Bulgakovot, aki a szibériai erdőtüzek oltásáért végzett katonai műveleteket irányítja. Acsinszkba repült Alekszandr Ussz, a Krasznojarszki terület kormányzója, hogy a helyszínről vezesse az operatív stábot.
     A TASZSZ szerint a kigyulladt raktárban 40 ezer darab 125 és 152 milliméteres lövedékeket tárolnak. A hírügynökségi jelentések a robbanásokat nem hozták összefüggésbe az erdőtüzekkel.

kpd \ kkp \ kpl

MTI 2019. augusztus 5., hétfő 16:34


Oroszország-hadsereg-baleset
Kigyulladt egy szibériai katonai raktár, sérültek

    Moszkva, 2019. augusztus 5., hétfő (MTI) – Tűz ütött ki egy katonai raktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszjki járásában, az incidensben a Rosszija 24 hírtelevízió  szerint legkevesebb négyen megsérültek.
    Hírügynökségi jelentések szerint a Kamesznk község határában kigyulladt tüzérségi lőszerraktárban beindult robbanások miatt a lakosságot húsz kilométeres körzetben kitelepítették.
    A régióban készültségbe helyezték a mentőszolgálatokat, a lángok elfojtására két tűzoltó vonatszerelvényt vettek be. Szergej Sojgu védelmi miniszter a helyszínre irányította helyettesét, Dmitrij Bulgakovot, aki a szibériai erdőtüzek oltásáért tett katonai műveleteket irányítja.  
    A TASZSZ szerint a raktárban 125 és 152 milliméteres lövedékeket tárolnak. Az  hírügynökségi jelentések a robbanásokat nem hozták összefüggésbe az erdőtüzekkel.



MTI
Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |