< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Vona Gábor szerint Orbán Viktor csak egy újabb Kádár János, és ha meg is bukik, akkor is egy újabb Orbán jönne((Selon Gábor Vona, Viktor Orban n’est qu’un autre János Kádár, et même en cas d’échec, un autre Orban viendrait

| Mobile | RSS

Vona Gábor szerint Orbán Viktor csak egy újabb Kádár János, és ha meg is bukik, akkor is egy újabb Orbán jönne((Selon Gábor Vona, Viktor Orban n’est qu’un autre János Kádár, et même en cas d’échec, un autre Orban viendrait

2019. augusztus 5. 16:27 – szerző: 168 Óra

Zászlót bontott Vona Gábor civil mozgalma, amit az általa alapított Második Reformkor Alapítvány sajtótájékoztatóján jelentett be hétfőn. A Jobbik egykori elnöke a civil társadalom által fontosnak tartott ügyekben szervezne fórumokat, online szavazásokat és közéleti vitákat – írja az Index. Egy-egy téma több hónapos körüljárása után pedig a kérdésben törvényjavaslatot fogalmazna meg, amit átadna a parlamenti pártoknak.

Vona arról beszélt, hogy motiválni és provokálni szeretné a civil társadalmat. Gyengének látja a civil mozgalmakat, szerinte ezt pedig a politika ki is használja, hogy nincs felette kontroll.

„Orbán rendszere is erre épül, hogy nincs civil kontroll. Ha Orbán megbukna, akkor újabb Orbán jönne, ahogy Orbán is egy új Kádár János”.

Vona Gábor első témája a pártmentes önkormányzatiság lenne. Jelenleg csak pártok és egyesületek állíthatnak jelölteket, illetve magánszemélyek lehetnek egyéni indulók. Vona felvetése szerint a politikai pártokat ki lehet venni a rendszerből.

fecsego.eu/168óra

Selon Gábor Vona, Viktor Orban n’est qu’un autre János Kádár, et même en cas d’échec, un autre Orban viendrait
7 août 2019 | Messages | Biographies / Tabloid, Vie publique

5 août 2019 16h27 – À 168 heures

Le drapeau a été dévoilé par le mouvement civil de Gábor Vona, annoncé lors d’une conférence de presse de la Second Reform Age Foundation qu’il a fondée lundi. L’ancien président de Jobbik organiserait des forums, des sondages en ligne et des débats publics sur des questions importantes pour la société civile, écrit l’Index. Après des mois d’exploration d’un sujet, il rédigera un projet de loi sur la question qu’il transmettra aux partis parlementaires.

Vona a parlé de vouloir motiver et provoquer la société civile. Il considère les mouvements civils comme faibles et pense que la politique l’exploite faute de contrôle.

«Le système Orban est également basé sur l’absence de contrôle civil. Si Orban échouait, un autre Orban viendrait, tout comme Orban serait un nouveau János Kádár. ​​”

Le premier thème de Gábor Vona serait l’autonomie gouvernementale non partisane. Actuellement, seuls les partis et les associations peuvent désigner des candidats ou des individus peuvent être des individus. Vona suggère que les partis politiques puissent être exclus du système.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |