< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel fél éve zaklatta élettársát letartóztatásba került

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel fél éve zaklatta élettársát letartóztatásba került

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatását rendelte el annak a szegedi férfinek, aki ez év márciusa óta hetente több alkalommal fenyegette meg életveszélyesen élettársát.

A gyanú szerint a férfi 2019. év márciusa óta hetente több alkalommal ittas állapotban megfenyegette élettársát, hogy amennyiben munkát vállal, úgy bántalmazni fogja. A fenyegetések ellenére a nő munkát vállalt, ami miatt a gyanúsított őt a nyakánál fogva megrántotta, hogy többé ne merjen visszamenni dolgozni, maradjon otthon. Mindezeket követően a gyanúsított 2019. augusztus 9. napján közös gyermekük jelenlétében is az életének kioltásával fenyegette meg a sértettet és hogy kijelentésének nyomatékot adjon, egy késsel is hadonászott. A sértett és a gyermekük az utcára menekült, majd az ingatlanba visszatérve a gyanúsított újból bántalmazni kezdte az élettársát, aki erre a rendőrséget értesítette.

A gyanúsított a rendőri intézkedésnek is ellenállt, a zsebében lévő kést felszólításra sem volt hajlandó átadni.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt indult nyomozásban a járási ügyészség az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Szeged, 2019. augusztus 13.

                     Távollevő: 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                  helyett: 

                                        Dr. Törő Sándor
                főügyészhelyettes
Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |