< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Több tízezer gránátot vett volna a Honvédség, de elzárták a pénzcsapot((Des dizaines de milliers de grenades auraient été achetées par les forces de défense, mais l’argent bloqué

| Mobile | RSS

Több tízezer gránátot vett volna a Honvédség, de elzárták a pénzcsapot((Des dizaines de milliers de grenades auraient été achetées par les forces de défense, mais l’argent bloqué

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az elmúlt években több mint félmilliárd forintért vásároltak a fegyvertípusból. Szerettek volna többet is, de valaki váratlanul nemet mondott beszerzésre.Társadalmi célú hirdetés

A honvédelmi beszerzéseknél viszonylag ritka eseményről számol be az uniós közbeszerzési értesítő: a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági hivatala váratlanul visszamondott egy gránátvásárlásra kiírt tendert – okként pedig azt jelölték meg, hogy „beszerzési eljárás fedezete elvonásra került, az eljárás eredménytelenül zárul”. Pedig a pályázat keretében a következő két és fél évben akár több tízezer M93 NF védő és M96 NF támadógránátot is vásárolhattak volna: maximum 34272, de legalább 10281 darabot terveztek venni a két fegyvertípusból, a felhívásra pedig már érkezett is egy piaci ajánlat.A forrás hirtelen visszavonásánál csak az a meglepőbb, hogy a honvédség egyáltalán miért akart újabb gránátokat beszerezni; hiszen – ahogy a Népszava megírta – az elmúlt két évben eddig is több mint félmilliárd forintos értékben vásároltak belőlük a svájci tulajdonú Haltech Magyar Lőszergyártó és Rendészeti Technológiai Kft.-től. Az ügy kapcsán megkerestük a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, hogy megismerhessük a tenderben amúgy nem szereplő részleteket:

  • Mennyi pénzt szántak volna az újabb gránát nagybevásárlásra?
  • Miért volt erre egyáltalán szükség a korábbi beszerzések ismeretében?
  • Miért vonták vissza a tendert, és hova, milyen célra csoportosították át az erre szánt forrásokat?

Ha kapunk válaszokat, frissítjük cikkünket. 

Máskor nem jelent gondot a pénz

Mint arról beszámoltunk, a kormányzat összesen 2026-ig összesen 1200 milliárd forintot költene el haditechnikai eszközök beszerzésére. Korábban Benkő Tibor honvédelmi miniszter annyit elárult lapunknak, hogy a már berendelt eszközökért eddig 250 milliárdot fizetett ki a honvédség; azt pedig a napokban derítettük ki, hogy darabonként 13,7 milliárdot fizethettek a főleg a kormánytagok használt Falcon 7X-ekért. 

fecsego.eu/népszava online

Des dizaines de milliers de grenades auraient été achetées par les forces de défense, mais l’argent bloqué
14 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter
Notre photo est illustration
Photo: Shutterstock

Ces dernières années, le type d’arme a été acheté pour plus d’un demi-milliard de forints. Ils en voulaient plus, mais quelqu’un a soudainement dit non à l’achat.

Le Bulletin des marchés publics de l’UE rapporte un événement relativement rare dans les marchés publics de défense: le bureau de l’économie de la défense du ministère de la Défense a annulé de manière inattendue un appel d’offres pour des grenades, citant que “la couverture des marchés publics a été exclue et que le processus n’a pas abouti”. Toutefois, l’appel d’offres aurait pu acheter des dizaines de milliers de grenades de défense M93 NF et d’assaut M96 NF dans les deux ans et demi à venir: ils prévoyaient d’acheter un maximum de 34272 et au moins 10281 des deux types d’armes, et un appel a déjà été reçu. quand il se retire, il est d’autant plus étonnant que l’armée veuille acquérir de nouvelles grenades; depuis lors, ces deux dernières années, comme l’écrit Népszava, elles ont été achetées auprès de la société suisse Haltech Hungarian Munition et Law Enforcement Technology Ltd. pour plus d’un demi-milliard de forints. Dans ce cas, nous avons contacté le service de presse du ministère de la Défense pour connaître les détails non inclus dans l’appel d’offres:

Combien d'argent voudriez-vous acheter une autre coquille
Pourquoi était-ce nécessaire à la lumière des achats précédents?
Pourquoi l'appel d'offres a-t-il été retiré et où et dans quel but les fonds prévus à cet effet ont-ils été redirigés?

Si nous recevons des réponses, nous mettrons à jour notre article.
D’autres fois, l’argent n’est pas un problème

Comme indiqué, le gouvernement dépenserait au total 1 200 milliards de dollars en équipements militaires d’ici 2026. Un peu plus tôt, le ministre de la Défense, Tibor Benkő, a déclaré à notre journal que les forces de défense avaient déjà payé 250 milliards d’euros pour l’équipement déjà installé. et nous avons appris à l’époque qu’ils payaient 13,7 milliards chacun pour le Falcon 7X utilisé principalement par les membres du gouvernement.

fecsego.eu/peoples mots en ligne

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |