< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y (Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y (Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki közel 20 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően jelentős összegű pénztartozást halmozott fel ismeretlenek felé, s a tartozás kiegyenlítése fejében a vádlott elvállalta, hogy kábítószert csempész Magyarországon keresztül Nyugat-Európába. Ennek érdekében az ismeretlen megbízói felkérésére kiválasztott egy gépkocsit Szerbiában, amely egyébként olasz honosságú és rendszámú volt, de rövid időn belül egy szerbiai autókereskedésben szerbiai forgalmi rendszámmal látták el. A megbízóktól kapott pénzen azután a gépkocsit a vádlott megvásárolta, felesége nevére íratta, majd ismét átadta a megbízóknak abból a célból, hogy rejtekhelyet alakítsanak ki az autóban a kábítószer csempészése érdekében. Az átalakítás során az autó első és hátsó üléseinek lábterében a padozat megemelésével egy duplafalu üreget alakítottak ki, mintegy 186 liter térfogattal. Ezt követően a rejtekhelybe elhelyeztek 36 csomag, mindösszesen mintegy 20 kg tömegű marihuanát. A vádlott 2018. október 13. napján reggel 7 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen a fenti gépkocsit vezetve. Az autó átvizsgálása során a kábítószer kereső kutya jelzett, majd a vádlottat előállították a kábítószert pedig lefoglalták.

A vádlott által a Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy kétszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. augusztus 15.

                                                                                  a távollevő:

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

        helyett:

     Dr. Herbel Krisztina

közjogi főügyészhelyettes

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |