< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: SOROS GYÖRGY OLYAT ÜZENT, HOGY ORBÁNT MINIMUM LE KELLETT UTÁNA GYÓGYSZEREZNI//GYÖRGY SERIES DIT QU’ORBAN DOIT ÊTRE MÉDICAMENT APRÈS MINIMUM

| Mobile | RSS

SOROS GYÖRGY OLYAT ÜZENT, HOGY ORBÁNT MINIMUM LE KELLETT UTÁNA GYÓGYSZEREZNI//GYÖRGY SERIES DIT QU’ORBAN DOIT ÊTRE MÉDICAMENT APRÈS MINIMUM

Soros György Fotó: Népszava

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!

“Szeretném megerősíteni a júniusi bejelentésemet, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját” – üzente Soros György a részben Bécsbe kényszerült egyetemnek. Szerinte a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává vált.

Az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye – olvasható abban az üzenetben, amelyet Soros György küldött a CEU közösségének.

Az írás így folytatódik: ennek ellenére a CEU eltökélt abban, hogy a továbbiakban is folytasson mind tudományos, mind a tágabb közönség számára nyitott programokat budapesti kampuszán, s ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra – üzente. Egyben megerősítette júniusi bejelentését, miszerint a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját.

Soros megköszönte a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Majd üzentét a következőképpen zárta: „Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon”.

fecsego.eu/BalraMagyar

GYÖRGY SERIES DIT QU’ORBAN DOIT ÊTRE MÉDICAMENT APRÈS MINIMUM
16 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Photo de György Soros: Népszava
La propagande du gouvernement est partout. Cet article est disponible uniquement si vous partagez!

“Je voudrais confirmer mon annonce en juin selon laquelle le CEU a un avenir solide: la Open Society Foundation souhaite augmenter la base financière de l’université”, a déclaré György Soros à une université partiellement forcée de Vienne. À ses yeux, le CEU est devenu un symbole mondial de la liberté académique.

Impossibilité de délivrer des diplômes américains à Budapest, le Premier ministre hongrois, Viktor Orban, a contraint le CEU à suivre à Vienne sa formation accréditée par les États-Unis – lit un message envoyé par György Soros à la communauté du CEU.

L’écriture continue: Malgré cela, le CEU est déterminé à poursuivre ses programmes ouverts aux universitaires et au grand public sur son campus de Budapest, avec le soutien de la Open Society Foundation et mon soutien personnel, a-t-il déclaré. Il a également confirmé son annonce en juin selon laquelle la Open Society Foundation souhaitait renforcer les bases financières de l’université.

Soros a remercié la communauté CEU pour sa persévérance et sa loyauté envers l’institution dirigée par Michael Ignatieff, président président, malgré les circonstances difficiles. Il a ensuite conclu son message comme suit: «Je suis également reconnaissant du soutien que l’université a reçu du monde universitaire hongrois et international. Ce soutien a contribué à faire de la CEU un symbole de la liberté académique de renommée mondiale. »

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |