< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon Intézet vezetője))Katalin Cseh deviendra la tête de l’Institut républicain

| Mobile | RSS

Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon Intézet vezetője))Katalin Cseh deviendra la tête de l’Institut républicain

A Republikon Intézet vezetője, Tóth Csaba otthagyja az elemzést, és Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének kabinetfőnöke lesz.

Tóth Csaba, aki egyben az ELTE politikatudományi képzésének egyik oktatója is, a 24.hu-nak adott interjújában jelentette be a váltást:

„Három oka van a költözésnek, az első személyes. Kilenc éve csinálom a Republikon Intézetet, és húsz éve koptatom az ELTE padjait diákként, majd oktatóként. Szerintem az a normális, ha az ember néha váltani akar. A második ok, hogy ez szakmailag nagyon komoly kihívás. A magyar politikai elemzés – már csak azért is, mert a politikai helyzet olyan, amilyen – izgalmas dolog, de megvannak a korlátai. Ehhez képes az Európai Parlamentben sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér. A harmadik ok pedig, hogy ha az embert érdekli a politika, és nem a Fidesz oldalán van, akkor a politikát alakítani ma bizonyos szempontból hasznosabb és könnyebb is Brüsszelben, hiszen más ott a politikai helyzet” – nyilatkozta a lapnak.

Arról, hogy a Momentum EP-képviselőjének kabinetfőnöke lesz úgy nyilatkozott: láttunk már arra példát, hogy politikusból elemző, elemzőből pedig politikus lett, szerinte ezek a szerepek természetes váltásai egymásnak.
Mint mondta, Cseh Katalin mellett kabinetfőnökként az lesz a feladata, hogy „a különböző megkeresések, feladatok között rendet vág, prioritásokat fogalmaz meg, és pályán tartja a politikust”. Hozzátette: ezt hívhatnánk klasszikus politikai tanácsadói szerepnek is.

A kabinetfőnöki munkakör elfogadásával otthagyja a Republikon Intézetet és az ELTE-t is.

fecsego.eu(atv.hu

Katalin Cseh deviendra la tête de l’Institut républicain
17 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Le chef de l’Institut républicain, Csaba Tóth, quittera l’analyse et sera Katalin Cseh, chef de cabinet de l’eurodéputé Momentum.

Csaba Tóth, également conférencier en sciences politiques à l’Université Eötvös Loránd, a annoncé le changement dans une interview donnée le 24:

«Il y a trois raisons pour déménager, la première est personnelle. Je travaille à l’Institut républicain depuis neuf ans et depuis vingt ans, je porte des bancs ELTE en tant qu’étudiante, puis en tant qu’instructeur. Je pense qu’il est normal que les gens changent parfois. La deuxième raison est qu’il s’agit d’un défi très professionnel. L’analyse politique hongroise – même si la situation politique est la même – est excitante mais a ses limites. L’espace au Parlement européen est beaucoup plus grand et plus excitant. La troisième raison est que, si les gens s’intéressent à la politique et non au côté du Fidesz, la formulation des politiques à Bruxelles est, à certains égards, plus utile et plus facile car la situation politique y est différente », a-t-il déclaré.

En parlant de devenir le chef de cabinet de l’eurodéputé Momentum, nous avons déjà vu des exemples d’un politicien devenir analyste et d’un analyste devenir un changement naturel de rôles.
Elle a ajouté que, outre Katalin Cseh, son rôle en tant que chef de cabinet serait de “régler les demandes, les tâches, de hiérarchiser les priorités et de garder les politiciens sur la bonne voie”. Il a ajouté que cela pourrait s’appeler un rôle consultatif politique classique.

En acceptant le poste de chef de cabinet, il quitte également l’Institut républicain et ELTE.

fecsego.eu (atv.hu

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |