< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: A DK örült Merkel látogatásának, de Orbán beszédének még jobban

| Mobile | RSS

A DK örült Merkel látogatásának, de Orbán beszédének még jobban

A Demokratikus Koalíció (DK) üdvözli Angela Merkel német kancellár látogatását a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján tartott soproni programokon és egyetért az általa elmondottakkal.

A DK örült Merkel látogatásának, de Orbán beszédének még jobban

Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti (EP-) képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: harminc éve a határok megnyitásakor “nem is a szabadságukba átrohanó németek voltak azok, akik történelmet írtak, hanem azok a magyarok, akik végül is egyesítették a két Németországot”.

Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen “nem gyalázta az Európai Uniót”, hanem Európa egységéről beszélt.

Hozzátette: a rendezvényen a miniszterelnök azonban olyan mondatokkal szembesült, amelyek egy határ lebontását köszönték meg harminc év távlatából. Ara-Kovács Attila szerint Orbán Viktornak kellemetlen lehetett hallani ezeket a mondatokat, hiszen “úgy híresült el egész Európában” sőt az egész világban, hogy a határokra falakat épít.

Hozzátette: nemcsak Németország egyesülése volt a Páneurópai Piknik eredménye, hanem Európa egyesülése is. A DK számára pedig fontos, hogy Európa egysége megmaradjon és ne bomoljon meg “a nemzetállamok önzése miatt”, mert az egységes Európa alternatívája eddig mindig a háború volt – jegyezte meg Ara-Kovács Attila.

atv.hu forrás

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |