< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings((La calificación soberana de Hungría fue confirmada por Fitch Ratings

| Mobile | RSS

Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings((La calificación soberana de Hungría fue confirmada por Fitch Ratings

Megerősítette pénteken Magyarország “BBB” szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását változatlan stabil kilátással a Fitch Ratings.

Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings

A nemzetközi hitelminősítő a péntek este Londonban ismertetett döntés indoklásában kiemelte: a magyar szuverén osztályzat egyrészről a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti mérőszámait, a hasonló besorolású államadósokénál erősebb és stabilabb makrogazdasági teljesítményt, másrészről a magas államadósság-rátát, valamint a szakpolitikai döntések kiszámíthatatlanságából és a pro-ciklikus gazdaságpolitikából eredő kockázatokat veszi figyelembe.
 
A Fitch Ratings közölte, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.

forrás:atv.hu/MTI

La calificación soberana de Hungría fue confirmada por Fitch Ratings
19 de agosto de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter

El viernes, Fitch Ratings confirmó la calificación de deuda soberana de grado de inversión de Hungría de “BBB”.
La calificación soberana de Hungría fue confirmada por Fitch Ratings

La agencia internacional de calificación destacó el razonamiento detrás de la decisión tomada en Londres el viernes: la calificación soberana húngara, por un lado, son los fuertes indicadores estructurales de la economía húngara, un desempeño macroeconómico más sólido y estable que su calificación de deuda soberana, tiene en cuenta los riesgos derivados de su política económica cíclica.

Fitch Ratings ha anunciado que espera una desaceleración gradual de la economía húngara. Según el pronóstico del viernes por la noche de la compañía, el producto interno bruto (PIB) húngaro crecerá un 4,4 por ciento este año, 3,5 el próximo año y un 2,5 por ciento en 2021.

Fuente: atv.hu/MTI

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |