< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor: Közép-Európa már nem egy megsegítendő régió//Viktor Orbán: l’Europe centrale n’est plus une région pour aider

| Mobile | RSS

Orbán Viktor: Közép-Európa már nem egy megsegítendő régió//Viktor Orbán: l’Europe centrale n’est plus une région pour aider

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Angela Merkel hétfőn Orbán Viktorral együtt emlékezik a Páneurópai piknik, a 1989-es határnyitás 30. évfordulójára, az ökumenikus istentiszteleten tartott beszéd után leültek aegy kétoldalú tárgyalásra és kiálltak egy nemzetközi sajtótájékoztatóra is 

Ezen Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy bár harminc éve volt, a Páneurópai piknik sem a fényéből sem a fontosságából nem veszített, a berlini fal leomlásának, Európa egyesítésének a kulcsfontosságú pillanata volt. – Európa csak egy van – hangsúlyozta a miniszterelnök. Áttekintették a kétoldalú kapcsolatokat. beszéltek a gazdasági és a hadiipari együttműködés fejlesztéséről is. Ami az Európai Unió bővítését illeti – fűzte hozzá a miniszterelnök –, Magyarország kiáll a nyugat-balkáni országok csatlakozása mellett, a folyamat  a kulcsország pedig Szerbia, amelynek a csatlakozása, az EU déli határának a távolabbra kerülése az EU létérdeke. Érintették az afrikai fejlesztési együttműködést is, egyetértve, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol baj van. – Konstruktív párbeszéd volt, a kétoldalú kapcsolatokban nem látunk zavaró eseményeket – fogalmazott a magyar miniszterelnök, zárszóként köszönetet mondva Angela Merkel soproni látogatásáért. 

Később az M1 kérdésére Orbán Viktor úgy válaszolt, Közép-Európa már nem egy megsegítendő régió, hanem jelentős növekedési eredménnyel járul hozzá az összeurópai növekedéshez, ezért a hagyományos német-francia tengely kiegészül a közép-európai népekkel. Ez egy új folyamat, és szerinte látszani fog az EU következő hétéves költségvetés végére még látványosabb lesz, Közép-Európa súlya nőni fog.

Ezután a ZDF az Európai Bizottság és Magyarország viszonyáról kérdezett, amire Orbán Viktor úgíy válaszolt, új vágányokon indulhat el a párbeszéd. Örül Ursula von der Leyen a brüsszeli testület elnöke. – Most azért építettünk falakat a déli határokon, hogy azok a németek, akik érdekében 30 éve lebontották a falakat, ma biztonságban élhessenek, a magyar észjárásban ez a két magatartás összefügg. Mi úgy érezzük, hogy a németek várkapitányai vagyunk, Németország külső határa is a schengeni övezeten keresztül – kockáztatta meg a magyar miniszterelnök, hozzáfűzve, a határt ezután is védeni fogja. Megpendítette, hogy jó lenne, ha az EU állná a költségek felét. 

Orbán Viktor kapott egy kérdést a demokratikus intézményrendszer leépítéséről is, és úgy válaszolt, a kormányát elmarasztaló vélemények politikailag motivált viták, mindenkinek állnak a rendelkezésére, másképpen éljük az életünket, mint a franciák vagy a németek, a keresztény szabadságot meg fogják mindig védeni, mondja a miniszterelnök.

fecsego.eu/168 óra

Viktor Orbán: l’Europe centrale n’est plus une région pour aider
19 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter
AUTEUR: ZOLTÁN ÁGOSTON

Angela Merkel et Viktor Orban commémorent lundi le pique-nique paneuropéen, anniversaire du 30e anniversaire de l’ouverture de la frontière en 1989, lors d’une réunion bilatérale et prendre la parole lors d’une conférence de presse internationale après une allocution prononcée devant un culte œcuménique

Viktor Orbán a déclaré que même s’il avait trente ans, le pique-nique paneuropéen n’avait pas perdu de sa lumière ni de son importance, moment clé de la chute du mur de Berlin et de l’unification de l’Europe. “Il n’y a qu’une seule Europe”, a souligné le Premier ministre. Les relations bilatérales ont été passées en revue. ils ont également parlé de développer la coopération économique et militaire. En ce qui concerne l’élargissement de l’Union européenne, a ajouté le Premier ministre, la Hongrie est favorable à l’adhésion des pays des Balkans occidentaux. Le pays clé est la Serbie, dont l’accession, le renforcement de la frontière méridionale de l’UE, revêt une importance vitale pour l’UE. Ils ont également évoqué la coopération pour le développement en Afrique, convenant que l’aide devrait être utilisée là où elle est mauvaise. “Ce fut un dialogue constructif et nous ne voyons aucun événement troublant dans nos relations bilatérales”, a déclaré le Premier ministre hongrois, remerciant Angela Merkel pour sa visite à Sopron.

Plus tard, Victor Orbán a répondu à la question M1 selon laquelle l’Europe centrale n’est plus une région à aider, mais contribue de manière significative à la croissance paneuropéenne. L’axe traditionnel germano-français est donc complété par les peuples d’Europe centrale. Il s’agit d’un nouveau processus qui, selon lui, sera encore plus spectaculaire d’ici la fin du prochain budget de l’UE sur sept ans, le poids de l’Europe centrale augmentant.

La ZDF a ensuite posé des questions sur les relations entre la Commission européenne et la Hongrie, auxquelles a répondu Viktor Orbán Úgíy, et le dialogue pourrait s’ouvrir sur de nouvelles pistes. Ursula von der Leyen, présidente du Brussels College, est ravie. – Nous construisons maintenant des murs aux frontières sud pour que les Allemands, pour qui les murs ont été démolis il y a 30 ans, puissent vivre en sécurité aujourd’hui. Nous sentons que nous sommes les capitaines des Allemands, la frontière extérieure de l’Allemagne à travers l’espace Schengen, a risqué le Premier ministre hongrois, ajoutant qu’il continuerait à protéger la frontière. Il a affirmé qu’il serait bon que l’UE assume la moitié des coûts.

Viktor Orban a également reçu une question sur la démolition du système démocratique. Il a déclaré que les opinions critiquant son gouvernement étaient des débats à caractère politique. Premier ministre.

fecsego.eu/168 heures

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |