< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

    CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/
S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y(
Egy ütéssel okozott életveszélyes sérülést – vádat emelt a főügyészség

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

        

                          
Egy ütéssel okozott életveszélyes sérülést – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki féltékenységből okozott életveszélyes sérüléseket egy régi ismerősének.

A vádirat szerint a vádlott, valamint a sértett és a vádlott élettársa több éve ismerősi viszonyban voltak, amely alatt a vádlott többször féltékenykedett a sértettre.

A vádlott, a sértett, valamint a vádlott élettársa 2018. augusztus 31. napján is közösen fogyasztottak alkoholt egy szegedi tó közelében, melynek hatására legalább közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotába kerültek. A beszélgetés során a vádlott váratlanul a földön ülő sértetthez lépett és mindenfajta szóváltás nélkül egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett orra azonnal vérezni kezdett, melynek hatására a férfi a vádlottat és az élettársát a helyszínen hagyva elindult segítséget kérni. Az utcán tartózkodók látva a sértett állapotát, mentőt hívtak, kórházba szállították, ahol sürgősségi ellátásban részesült, majd mintegy 5 napig kórházi kezelés alatt állt. A sértett a vádlott bántalmazása következtében súlyos állkapocs sérüléseket, orrcsonttörést és az ezek következtében fellépő közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, amelyet különös visszaesőként követett el, figyelemmel arra is, hogy korábban már több alkalommal ítélték el személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. augusztus 21.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |