< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Tudomány/gazdaság / Blog article: Hajókatasztrófa Jelentősen romlott a Csendes-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota(((Le naufrage du Titanic profondément dans le Pacifique s’est considérablement détérioré

| Mobile | RSS

Hajókatasztrófa Jelentősen romlott a Csendes-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota(((Le naufrage du Titanic profondément dans le Pacifique s’est considérablement détérioré

Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

nyomtatás
betűméret

Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

A kutatásról beszámoló The Irish Post hírportál emlékeztet arra, hogy a hajótest 1 Celsius fokos vízben fekszik, erős örvényeknek és változó tengeri áramlásoknak van kitéve. A roncsot a sókorrózió és a fémevő baktériumok is pusztítják.

Az expedíció ember vezette tengeralattjáróval szállt le a 4000 méteres mélységbe, az Atlanti-óceán északi részén augusztus elején. A mélytengeri kutatócsoportot a felfedező Victor Vescovo vezette, a tagjai között volt Parks Stephenson Titanic-szakértő, Rob McCallum expedícióvezető, valamint a Triton Submarines technikai csoportja.

Nyolc nap alatt öt alkalommal merültek le az Új-Fundlandtól mintegy 600 kilométerre fekvő helyszínen a Titanic roncsához egy kétszemélyes mélytengeri búvárhajóval. Először készítettek 4K-felbontású képeket különleges kameráikkal, és egészen rendkívüli, újdonságokkal szolgáló felvételeket készítettek a roncsról.

Victor Vescovo, a tengeralattjáró vezetője arról beszélt, hogy még őt is meglepte, milyen hatalmas a hajóroncs. “Az volt a legcsodálatosabb pillanat, amikor a Titanic mellett haladtam, és a tengeralattjáró fényei visszatükröződtek egy kapuról: mintha a hajó rámkacsintott volna. Elképesztő volt” – idézte fel.

A kutatók a kamerarendszerrel aprólékosan feltérképezték a roncsot, így a felvételek lehetővé teszik a fotorealisztikus 3D-modellek elkésztését a Titanicról. Ezek segítenek felmérni a roncs jelenlegi állapotát és előrevetíteni a jövőjét, emellett az AR (kiterjesztett valóság) és VR (virtuális valóság) technológiával meg is jeleníthető a hajó maradványa.

Az expedíció a helyszínen koszorút helyezett el és rövid ünnepséget tartott azoknak a tiszteletére, akik 1912-ben életüket vesztették az elsüllyedt luxusgőzösön.

Parks Stephenson, a Titanic történésze szerint a legjelentősebb romlás a tisztek lakóhelyének, köztük a kapitány kajütjének a területén fedezhető fel. A rajongók egyik kedvence, a kapitány kádja már az enyészeté lett. A hajótest ezen az oldalon összeomlik, és a pusztulás folytatódik.

Lori Johnson elmondta, hogy a roncs pusztulása az idő múlásával természetes folyamat.

Az expedíció tudósai eredményeik publikálása mellett egy dokumentumfilmben is beszámolnak majd a hajóroncs állapotáról és az expedícióról.

fecsego.eu/ma.hu

Le naufrage du Titanic profondément dans le Pacifique s’est considérablement détérioré
22 août 2019 | Messages | Nouvelles bavardes, Science / Economie

Lors de son premier voyage, les restes d’un navire de luxe coulé qui s’était écrasé sur un iceberg ont été visités pour la première fois au début du mois d’août par une expédition prenant des photos haute résolution de l’épave.
imprimer
taille de la police

L’état du Titanic, situé au fond de l’océan Atlantique depuis 1912, s’est considérablement détérioré. Lors de son premier voyage, les restes d’un navire de luxe coulé qui s’était écrasé sur un iceberg ont été visités pour la première fois au début du mois d’août par une expédition prenant des photos haute résolution de l’épave.

Le portail d’information de la poste irlandaise, qui rend compte de la recherche, rappelle que la coque est dans un degré d’eau de 1 degré Celsius, exposée à de forts tourbillons et aux courants marins changeants. L’épave est également détruite par la corrosion saline et les bactéries mangeuses de métal.

L’expédition a atterri sur un sous-marin artificiel à 4 000 mètres de profondeur dans l’Atlantique Nord au début du mois d’août. L’équipe de recherche en haute mer était dirigée par le découvreur Victor Vescovo et comprenait des membres de l’expert de Parks Stephenson Titanic, du chef de l’expédition Rob McCallum et de l’équipe technique de Triton Submarines.

Ils ont atterri cinq fois en huit jours sur un site situé à environ 600 kilomètres de Terre-Neuve, à l’épave du Titanic, avec un sous-marin à deux profondeurs. Pour la première fois, ils ont pris des résolutions 4K avec leurs caméras spéciales, et des images de nouveauté assez extraordinaires de l’épave.

Le pilote sous-marin Victor Vescovo s’est dit surpris par l’ampleur de l’épave. «C’était le moment le plus merveilleux où je passais devant le Titanic et les lumières du sous-marin se reflétaient sur une porte: comme si le navire me faisait un clin d’œil. C’était incroyable », a-t-il rappelé.

Les chercheurs ont soigneusement cartographié l’épave avec le système de caméra, de sorte que le métrage permette la création de modèles 3D photoréalistes à partir de Titanic. Ils vous aident à évaluer l’état actuel de l’épave et à en prévoir l’avenir. Ils utilisent également les technologies AR (réalité augmentée) et VR (réalité virtuelle) pour afficher les restes du navire.

L’expédition a déposé une couronne sur le site et a organisé une brève célébration en l’honneur de ceux qui ont perdu la vie dans le paquebot de luxe coulé en 1912.

Selon l’historien du Titanic Parks Stephenson, la détérioration la plus importante concerne la région où vivent les officiers, y compris la cabine du capitaine. La baignoire du capitaine, l’une des préférées des fans, fait désormais partie du passé. La coque de ce côté s’effondre et la destruction se poursuit.

Lori Johnson a déclaré que l’épave est un processus naturel au fil du temps.

En plus de publier leurs résultats, les scientifiques de l’expédition rendront compte de l’état du naufrage et de l’expédition dans un documentaire.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |