< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 34 illegális határátlépőt próbált meg Magyarország területére csempészni – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 34 illegális határátlépőt próbált meg Magyarország területére csempészni – vádat emelt az ügyészség

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki tavaly szeptemberben 34 illegális határátlépő Románia területéről történő csempészésében működött közre.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlott 2018. szeptember 6. napján éjfélt valamivel megelőzően Romániában, az autópálya temesgyarmati parkolójában vett fel a rakterébe 34 személyt, köztük 27 férfit, 2 nőt és 5 gyermeket, akik kurd nemzetiségű iraki állampolgárnak vallották magukat. Az illegális határátlépőket a vádlott ismeretlenül maradt segítői szállították az autópálya parkolójába, valamint felvezető autókkal és az erre a célra biztosított telefonokkal is segítették a vádlottat a cselekmény elkövetésében. A román-magyar határ átlépését követően a vádlott által vezetett kamiont mélységi ellenőrzés alá vonták és a ponyvarögzítő zsinór sérülésének okán a rakterét is felnyitották. A raktérben talált valamennyi személy vonatkozásában megállapítást nyert, hogy a Magyarországra történő belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkeznek, valamint előzetesen megállapodtak az embercsempészekkel abban, hogy pénz megfizetéséért szállítják őket Nyugat-Európába, jellemzően Németországba, Svájcba és Hollandiába.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat bűnszervezetben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. augusztus 23.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 142 megnézve, 2 alkalommal mai nap |