< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Nehéz helyzetben van Ursula von der Leyen((Ursula von der Leyen está en una posición difícil

| Mobile | RSS

Nehéz helyzetben van Ursula von der Leyen((Ursula von der Leyen está en una posición difícil

A bizottsági tagok nagyszámú cserélődése miatt nehéz helyzetben van Ursula von der Leyen, a november elején megalakuló Európai Bizottság elnöke – mondta a XXI. Század Intézet regionális igazgatója.

Kiszelly Zoltán jelezte: a bizottsági tagok mindössze 30-40 százaléka nem változik, de a szokásjog szerint ők sem tarthatják meg eddigi feladatkörüket.

Az új biztosi kollégium összetétele már körvonalazódni látszik, de Ursula von der Leyennek a személyi kérdéseken túl a jelöltek és a feladatkörök párosításáról is döntenie kell az augusztus 26. és a jelöltek szeptemberi parlamenti meghallgatása közötti rövid időszakban – magyarázta.


Elmondta: a tagállami kormányok bizottsági tagnak általában minisztereket, legtöbbször külügyminisztereket és kimagasló arányban pénzügyminisztereket, illetve gazdasági minisztereket jelölnek.

A bizottsági tagok új feladatköre nagyban függ előző pozíciójuktól, és vannak olyan hatáskörök, amelyeket az országok ambicionálnak – jegyezte meg.

Magyarország biztosjelöltje, Trócsányi László igazságügy miniszter például azt jelezte, hogy legszívesebben szomszédságpolitikával foglalkozna – emlékeztetett Kiszelly Zoltán.

fecsego.eu/híradó

Ursula von der Leyen está en una posición difícil
23 de agosto de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter

Ursula von der Leyen, Presidenta de la Comisión Europea, que se formará a principios de noviembre, se encuentra en una posición difícil debido a la gran cantidad de miembros del comité que serán reemplazados. Director del Instituto Century.

Zoltán Kiszelly indicó que solo el 30-40 por ciento de los miembros del comité permanecen sin cambios, pero de acuerdo con el derecho consuetudinario hasta ahora no se les permite cumplir con sus obligaciones.

La composición del nuevo Colegio de Comisionados parece estar delineada, pero Ursula von der Leyen tendrá que decidir no solo sobre asuntos personales sino también sobre el emparejamiento de candidatos y responsabilidades entre el 26 de agosto y septiembre en la audiencia parlamentaria, explicó.

Dijo que los gobiernos miembros generalmente nominan ministros, con mayor frecuencia ministros de relaciones exteriores y, en una proporción muy grande, ministros de finanzas y ministros de economía.

Señaló que las nuevas responsabilidades de los miembros del comité dependen en gran medida de su posición anterior, y hay poderes con los que los países son ambiciosos.

El Comisario designado de Hungría, László Trócsányi, Ministro de Justicia, por ejemplo, indicó que preferiría ocuparse de la política de vecindad, recordó Zoltán Kiszelly.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |