< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor korábbi sajtófőnöke lesz az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

| Mobile | RSS

Orbán Viktor korábbi sajtófőnöke lesz az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

168 óra

2019. augusztus 23.

Orbán Viktor korábbi sajtófőnöke lesz az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI

Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön az MTI-vel. 

Mint írták, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói posztjára a pályázók meghallgatása a jogszabályban előírtak szerint megtörtént.

A közlemény szerint a csütörtök délutáni állománygyűlésen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár munkatársait.

Adan Kovacsics spanyol műfordító kapta a Balassi Műfordító

Hammerstein JuditFotó: Mohai Balázs

A közlemény kiemeli: a kormány az elmúlt években 10 milliárd forintos informatikai fejlesztést hajtott végre az OSZK-ban.

Hammerstein Judit 2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd 2014 és 2018 között a Balassi Intézet főigazgatója volt. 1998 és 2002 között a miniszterelnök sajtófőnöke volt, a következő kormányzati ciklusban pedig a Magyar Országgyűlés Hivatalában a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnöki feladatait látta el, miközben a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatói tisztségét is betöltötte.

Mint azt a hvg.hu megjegyzi: Hammerstein Juditnak korábban a kormánypárti sajtó tám

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |