< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: “Suta kormánybuktatási szimuláció” – brutálisan beleállt az ellenzékbe Tarlós//”Simulación de caída de Suta” – Tarloss se opuso brutalmente a la oposición

| Mobile | RSS

“Suta kormánybuktatási szimuláció” – brutálisan beleállt az ellenzékbe Tarlós//”Simulación de caída de Suta” – Tarloss se opuso brutalmente a la oposición

A meggyengült ellenzéki pártelitek megélhetési alkuja, biznisze az önkormányzati választási összefogás – jelentette ki Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester péntek este az Inforádió Aréna című műsorában.

"Suta kormánybuktatási szimuláció" - brutálisan beleállt az ellenzékbe Tarlós

Tarlós István főpolgármester

A választási együttműködés nem az ellenzéki érzelmű emberek összefogása, az előválasztásokon csupán pár százalék volt a részvétel – mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, hozzátéve, hogy ez az összefogás az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely vezette Zuglóban bukott meg a leglátványosabban az elmúlt öt évben. A XIV. kerületben megmutatkozott, hogy az “összefogásnak mondott ellenzéki látszategyüttműködés a gyakorlatban (…) mire képes” – fogalmazott.

Tarlós István azt mondta, ezek az ellenzéki pártok feladták az elveiket és már nincs saját eszmerendszerük. A főpolgármester az ellenzéki kampányt felforgatásnak, destabilizációs kísérletnek nevezte,

ugyanis – mint mondta – “állítólagos diktatúra elleni küzdelemről beszélnek”. Ezt elsősorban Karácsony Gergely stábja teszi – fűzte hozzá.

Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni, “suta kormánybuktatási szimulációról” van szó, amelynek egyébként semmit értelme nincs, mert az októberi önkormányzati választások után még elméletileg is, bizonyosan a jelenlegi kormány és miniszterelnök lesz a helyén.

Ennek az ötletnek a kiagyalója, mögöttes szervezője nem is Karácsony Gergely és stábja, hanem a régi sértett SZDSZ-esek – jegyezte meg. A főpolgármester azt mondta, hogy Karácsony Gergely kampányában visszaköszönnek a régi SZDSZ-es keménymag módszerei: a “semmi gátlás, nettó hatalomvágy, szégyenkezés nélküli hazudozás, túlméretezett vádaskodások, valóságtól elrugaszkodott kelekótya ötletek”.

Karácsony Gergely “nagyon gyenge és irányítható”, “sunnyog és szimulál”, “mindenféle önálló cselekvésre képtelen”, ezt Zuglóban öt éve egyfolytában bizonyítja

– idézi az MTI Tarlós Istvánt.

A főpolgármester kitért arra is, hogy egy “bizonyos határig” oda kell mondani a kormánynak, de az együttműködés lehetőségét nem szabad megszüntetni, mert annak a kárvallottja egyedül a város. Karácsony Gergely pedig olyan mértékben elmérgesítette és megrontotta a kapcsolatát a kormánnyal, hogy az együttműködés feltételeit a magatartásával, “kaméleonságával, a határozatlan, de nagyon szemtelen kritikáival” egyszer és mindenkorra eljátszotta – mondta Tarlós István.

A főpolgármester a műsorban szólt arról, hogy a főváros működését sikerült stabilizálniuk: 2010-ben 180 milliárd forint volt az adóssága, most a fele, és az is kizárólag fejlesztési hitel. A BKV-nak akkor még mintegy 80 milliárd forintos működési adóssága volt, de a közlekedési társaság 2011 óta működési hitelt nem vett fel, az üzemi eredménye évek óta pozitív és az államit meghaladó béremeléseket sikerült a társaságnál elérni.

A jövőbeni elképzeléseiről szólva elmondta, hogy fokozott energiát fektetnének a környezetvédelemre és a hajléktalankérdésre. A környezetvédelem három fő elemét emelte ki: a közlekedést, a klímavédelmet és a zöldinfrastruktúra fejlesztését.

Tarlós István az utóbbiról közölte, hogy 2016 óta már majdnem 10 ezer fát ültettek el, valamint közparki fejlesztésekre 2015 és 2019 között több mint 5,5 milliárd forintot költöttek.

fecsego.eu/atv.hu

“Simulación de caída de Suta” – Tarloss se opuso brutalmente a la oposición
24 de agosto de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter

El sustento de las debilitadas élites del partido de oposición, su negocio es la cooperación de las elecciones del gobierno local, dijo István Tarlós, el alcalde que se prepara para su tercer mandato el viernes por la noche en el Inforádió Arena.
“Simulación de caída de Suta” – Tarlos se opuso brutalmente

Alcalde István Tarlós

La cooperación electoral no es una reunión de personas con sentimientos de oposición, solo un pequeño porcentaje participó en la preelección, dijo István Tarlós, candidato a la alcaldía de Fidesz-KDNP, y agregó que el candidato era alcalde del Diálogo MSZP, y más espectacularmente en los últimos cinco años. XIV distrito, lo que la “cooperación de oposición aparentemente cooperativa es capaz de hacer en la práctica”, dijo.

István Tarlós dijo que estos partidos de oposición habían renunciado a sus principios y ya no tenían sus propias ideas. El alcalde calificó la campaña de oposición como una subversión, un intento de desestabilizar,

porque, como él dijo, están “hablando de una supuesta dictadura”. Esto lo hace principalmente el personal de Gergely Christmas, agregó.

István Tarlós también dijo que al hablar sobre la ciudad, el desempeño municipal, ideas realistas, planes, programas, es una “simulación estúpida de fracaso del gobierno” que no tiene ningún sentido porque después de las elecciones del gobierno local en octubre, , ciertamente el gobierno actual y el primer ministro estarán en su lugar.

La idea detrás de esta idea, y el organizador detrás de ella, no es Gergely Christmas y su personal, sino viejos miembros heridos de SZDSZ, señaló. El alcalde dijo que la campaña de Gergely Christmas se hace eco de los viejos métodos básicos de SZDSZ: “sin inhibiciones, sin deseos netos, mentiras desvergonzadas, acusaciones de gran tamaño, ideas innovadoras”.

Gregorio de Navidad "muy débil y manejable", "lloriqueando y simulando", "incapaz de cualquier tipo de acción independiente", que Zugló ha demostrado durante cinco años.
  • cita a MTI István Tarlós.

El alcalde también dijo que se debe decir al gobierno “hasta cierto punto”, pero no se debe eliminar la posibilidad de cooperación, porque la ciudad es la única persona perjudicada. Y Gergely Christmas ha enojado y dañado su relación con el gobierno hasta el punto de que de una vez por todas ha jugado el papel de la cooperación con su comportamiento, su “camaleón, su crítica indefinida pero muy traviesa”, dijo István Tarlós.

El alcalde dijo sobre el programa que habían logrado estabilizar la operación de la capital: en 2010 tenía una deuda de HUF 180 mil millones, ahora la mitad, y también es un préstamo para el desarrollo. En ese momento, BKV todavía tenía deudas operativas de aproximadamente 80 mil millones de HUF, pero desde 2011 la compañía de transporte no ha obtenido préstamos operativos, su beneficio operativo ha sido positivo durante años y la compañía ha logrado aumentos salariales que superan al estado.

Hablando sobre su visión para el futuro, dijo que invertirían más en la protección del medio ambiente y la falta de vivienda. Destacó tres elementos principales de la protección del medio ambiente: transporte, protección del clima y el desarrollo de infraestructura verde.

István Tarlós dijo sobre esto último que se han plantado cerca de 10 mil árboles desde 2016 y que se han gastado más de 5.500 millones de HUF en desarrollos de parques públicos entre 2015 y 2019.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |