< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A kormányközeli politológus kifejtette, Kocsis Máté még polgármester

| Mobile | RSS

A kormányközeli politológus kifejtette, Kocsis Máté még polgármester

nepszava.hu

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Deák Dániel az ATV műsorában ütközött meg a valósággal: Józsefvárost egy ideje már nem a fideszes frakcióvezető irányítja.

Kínos helyzetbe keveredett a kormányközeli XXI. Század Intézet vezető elemzője: Deák Dániel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélgetett Böcskei Balázzsal, az IDEA Intézet igazgatójával – többek között az ellenzéki és kormánypárti polgármester-jelöltek esélyeiről is. A fideszes polgármesterek beágyazottságát, több cikluson átívelő tapasztalatát taglaló Deák egy helyütt azt mondta: „vannak olyan polgármesterek, Kocsis Máté és sokan” – mire Böcskei szembesítette a szakmabeliek között különösen cikinek számító tévedéssel: „Sára Botond a polgármestere Józsefvárosnak”.

Kocsis nem is lehetne a kerület vezetője, hiszen ő a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője is, összeférhetetlensége miatt pedig tavaly áprilisban lemondott polgármesteri megbízatásáról.Deák próbált szépíteni, olyasfajta érveléssel, hogy hát Kocsis korábban volt közismert józsefvárosi polgármester. A kellemetlen jelenetről a Nyugati Fény írt először, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz keresetlen megjegyzéseit idézve.

fecsego.eu/Népszava online

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |