< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Új fák, stadion stop: Megvannak az ellenzéki aláírások

| Mobile | RSS

Új fák, stadion stop: Megvannak az ellenzéki aláírások

Szinte minden ellenzéki jelölt összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat – ezt Karácsony Gergely jelentette be. A politikus a 23 kerületi polgármesterjelölttel közösen arról beszélt, hogy egy élhető Budapestért szövetkeztek. Azt is bejelentette, hogy megválasztása esetén stadion stopot rendel el Budapesten. Tarlós István szerint hiteltelenek az ellenzéki ígéretek.

23 polgármesterjelölt és 23 elültetésre váró fa – a választásig hátralévő alig 50 napon a budapesti jelöltek így, a facsemetékkel együtt járják majd a kerületeket.

„A növények, a fák azok mindig az új életet, az új életnek a reményét jelenítik meg, én azt gondolom, hogy ez egy nagyon világos jelzés, hogy mi egy alapvetően új fővárost, új városvíziókat szeretnénk megvalósítani.” – nyilatkozta Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármesterjelöltje.

A legtöbben – ahogy az Erzsébetvárosban jelölt Niedermüller Péter is – már tegnap összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat, ennek ellenére nem állnak meg.

„Közös döntést hoztunk, hogy jövő hétvége felé együttesen le fogjuk adni mind a 289 önkormányzati képviselőjelölt, mind a 23 polgármesterjelölt és a főpolgármester-jelölt ajánlóíveit. Addig természetesen gyűjtünk, kopogtatunk, minden kerületben koordinálnak a szövetséges pártok.” – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a 23 jelölttel együtt egy élhető és zöld fővárosért dolgoznak majd. Stadion stopot ígért és azt, hogy Budapestet visszaadják a budapestieknek.

„Visszaadjuk a budapestieknek az elvesztett esélyt arra, hogy mindenkinek legyen megfizethető lakhatása. Visszaadjuk a budapestieknek azokat az éveket, amelyeket elrabolt tőlük az összeomlott budapesti egészségügyi ellátás és elvesz tőlük a város rossz levegője, hiszen pontosan tudjuk, hogy évekkel rövidíti meg a budapestiek életét a város rossz levegője.” – fejtette ki Karácsony.

Tarlós István a Kossuth rádióban értékelte a választási kampányt. Szerinte az ellenzék egy revansista szemléletű, hevenyészett destabilizációs kísérletet folytat, aminek a főváros menedzselése szempontjából nincs semmi értelme.

„Igazából nem maga a város az ellenzék témája, az arról elhangzó javaslatok pedig eléggé hiteltelenek. Részben azért, mert egy részük jogi alapon is egyszerűen megvalósíthatatlan, részben pedig azért, mert akik az ellenzéki jelöltek közül valóban rendelkeznek önkormányzati kompetenciával, azok már 2010 előtt leszerepeltek.” – jelentette ki Tarlós.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlésben – idézem – egy enyhe, a jelenlegi összetételben megfigyelhető többségre számít. A jelöltek egyébként szeptember 9-éig gyűjthetik az aláírásokat.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |