< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Tiszta lesz az őszi önkormányzati választás?

| Mobile | RSS

Tiszta lesz az őszi önkormányzati választás?

Szerző: O.L.K.T.

Nos, vegyük sorra a dolgokat.
A kétharmad birtokában átalakították a kétfordulós választásokat egy fordulósra és minden addig létező szabályt a kukába dobtak és teljesen új választójogi törvényt hoztak ami csakis számukra kedvező.
Az ellenzéknek nem is sikerült eddig ezt az új rendszert áttörni és simán hozta a Fidesz az összes választáson a kétharmadot.
Tejesen átrajzolták a választási térképet. Ami annyit jelent, hogy úgy húzták meg a körzetek vonalait, hogy ahol ők gyengébben szerepelnek oda berajzolták az erősebb helyek területeit. Így teljesen abszurd és látványosan csalásnak látszó területek alakultak ki.
Az NVI vagyis a Nemzeti Választási Iroda is totális Fidesz irányítás alá került, és kizárólag az ő delegáltjaik azok akik döntenek a választások tisztaságáról.
Legutóbb Mészáros Lőrinc érdekeltségű lett T-SystemS az a cég amelyik eddig hivatott volt a választásokhoz biztosítani a szoftveres rendszert mellyel a szavazatok összesítését végezték.
Összegzés képpen, a választási törvény nekik lett írva, a választó kerületek rájuk lettek szabva, a választási bizottságban az ő embereik ülnek és a választást lebonyolító szoftver az ő kezükben van.
Akkor ismét felteszem a kérdést.
Tiszta lesz az őszi önkormányzati választás?

forrás:OLKT

Leave a Reply 193 megnézve, 1 alkalommal mai nap |