< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Kiosztották Orbánt: A választás után Orbán Viktornak lesz kuss a neve…((Orban è stato distribuito: dopo le elezioni, Viktor Orban avrà il suo nome …

| Mobile | RSS

Kiosztották Orbánt: A választás után Orbán Viktornak lesz kuss a neve…((Orban è stato distribuito: dopo le elezioni, Viktor Orban avrà il suo nome …

Kiosztották Orbánt: A választás után Orbán Viktornak lesz kuss a neve…
Mint arról mi is beszámoltunk: kiszivárgott a kormány terve arra az esetre, ha a Fidesz elveszíti a fővárosi kerületek és a megyei jogú városok többségét.

Orbánék ez esetben fokról fokra gyengíteni fogják az önkormányzatok hatásköreit, a francia prefektúrákhoz hasonlatossá téve azokat.

A települések választott vezetőit ugyan továbbra is polgármesternek nevezhetik majd, de a hatáskörük alig lesz több egy minisztériumi főosztályvezetőnél.

A terv szerint a jövőben a polgármesteri hivatalok elsősorban a hatósági ügykörökben járhatnának el, így például az építési engedélyek, közigazgatási-, szociális és gyámügyek, helyi kulturális és sportrendezvények szervezése.

Az önkormányzati cégeket viszont az állam tarthatja ellenőrzés alatt, miközben a települések költségvetéseit és a beszámolót az államkincstár készítheti majd el.
A legnagyobb ellenzéki párt nevében Gréczy Zsolt úgy reagált:

“A Demokratikus Koalíció jó előre, most még szép szóval figyelmezteti az Orbán-kormányt: el a kezekkel a polgármesterek és önkormányzatok jogkörétől!”

Gréczy szerint megértik, hogy Orbán Viktor fél a vereségtől, minden oka meg is van rá, az ellenzék ezért hozta létre az összefogást. De Orbán nem üzenheti azt a magyaroknak, hogy ha a nép nem a Fideszre szavaz, akkor a népnek kuss a neve.

“A városokat és falvakat azok az emberek fogják vezetni, akiket a nép október 13-án demokratikusan megválaszt. Akkor is, ha ezek nem Orbán emberei lesznek, és akkor is, ha ez Orbán Viktornak nem tetszik. A választás után önkormányzati ügyekben nem a népnek, hanem Orbán Viktornak lesz kuss a neve, jobb, ha ezt minél hamarabb az eszébe vési.” – közölte Gréczy Zsolt.

Forrás: Nyugati fény

forrás:facebook/THE times

Orban è stato distribuito: dopo le elezioni, Viktor Orban avrà il suo nome …
2 settembre 2019 | Messaggi | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, notizie Chatter
Orban è stato distribuito: dopo le elezioni, Viktor Orban avrà il suo nome …
Come abbiamo riportato, è trapelato il piano del governo di far perdere Fidesz alla maggior parte dei distretti capitali e delle città con diritti di contea.
In questo caso, gli Orbani indeboliranno gradualmente i poteri dei comuni, rendendoli simili alle prefetture francesi.
I leader eletti dei comuni possono ancora essere chiamati sindaci, ma i loro poteri saranno poco più di quelli di un capo dipartimento del ministero.
Si prevede che in futuro gli uffici del sindaco saranno principalmente coinvolti in questioni normative quali permessi di costruzione, amministrazione, assistenza sociale e di tutela e organizzazione di eventi culturali e sportivi locali.
Tuttavia, le società municipali possono essere controllate dallo stato, mentre i bilanci e i conti comunali possono essere preparati dal Ministero del Tesoro.
A nome del più grande partito di opposizione, Zsolt Gréczy ha reagito:
“La coalizione democratica sta avvertendo il governo di Orbán con largo anticipo, proprio ora: lontano dai poteri dei sindaci e dei governi locali!”
Secondo Gréczy, capiscono che Viktor Orbán ha paura della sconfitta e ha tutte le ragioni per farlo, motivo per cui l’opposizione ha formato una coalizione. Ma Orban non può dire agli ungheresi che se la gente non vota per Fidesz, la gente avrà il suo nome chiuso.
“Le città e i villaggi saranno gestiti da persone che saranno elette democraticamente dalla popolazione il 13 ottobre. Anche se non sono persone di Orban, e anche se a Viktor Orban non piace. Dopo le elezioni, Viktor Orbán non avrà il nome della gente nelle questioni del governo locale, ma è meglio ricordarlo il prima possibile “, ha dichiarato Zsolt Gréczy.
Fonte: Western Light
fonte: facebook / THE times
Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |