< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG((S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y/30 kg kábítószert próbált az országba csempészni – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG((S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y/30 kg kábítószert próbált az országba csempészni – vádat emelt a főügyészség

         6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.           

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki tavaly év végén próbált meg közel 30 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottat 2018.december 29. napján hívták fel Németországból egy ismerősén keresztül és közölték vele, hogy 2500 eurót ajánlanak fel neki, amennyiben marihuanát csempészne Bulgáriából Olaszországba.

A vádlott a megbízók ajánlatát elfogadta és az ismeretlenül maradt közvetítők részére átadta a tulajdonát képező személygépkocsit abból a célból, hogy abban a kábítószert elrejtsék. A vádlott tulajdonában álló gépkocsit ismeretlenek még aznap átalakították oly módon, hogy az nagy mennyiségű kábítószer csempészésére alkalmas legyen, így többek között az ülések alatt, a pótkerék helyén, az ülések háttámláiban, a padlóburkolatban alakítottak ki rejtekhelyeket. Másnap a gépkocsit visszaadták a vádlott részére, aki még aznap elindult Szerbián keresztül Magyarország irányába, a végső úticélja Milánó lett volna. A vádlott 2018. december 30. napján 22 óra 50 perckor jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei közúti határátkelőhelyen, ahol az eljáró pénzügyőrök kérdésére azt a választ adta, hogy útjának célja németországi munkavégzés. A jármű átvizsgálása során a gépkocsiban több helyen elrejtett mintegy 30 kg marihuanát megtalálták, majd lefoglalták. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy három és félszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 Szeged, 2019. szeptember 3.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |