< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: London polgármestere: Magyarországon a félelemre játszanak ahelyett, hogy orvosolnák azt((Alcalde de Londres: en Hungría, juegan por miedo en lugar de remediarlo

| Mobile | RSS

London polgármestere: Magyarországon a félelemre játszanak ahelyett, hogy orvosolnák azt((Alcalde de Londres: en Hungría, juegan por miedo en lugar de remediarlo

London polgármestere: Magyarországon a félelemre játszanak ahelyett, hogy orvosolnák azt

2019. szeptember. 02. 08:48 2019. szeptember. 02. 08:53 Itthon

Sadiq Khan szerint a helyzet kezd olyan lenni, mint a második világháború előtt.

Varsóban nemzetközi ünnepségen emlékeztek meg a hétvégén arról, hogy Németország éppen 80 éve rohanta le Lengyelországot, amivel megkezdődött a második világháború, ott volt Sadiq Khan, London polgármestere is, aki pakisztáni bevándorlók leszármazottja.

A Reuters beszámolója szerint Khan beszédében próbálta ráébreszteni Európát a rá leselkedő veszélyre, ráadásul nevesítette Magyarországot is – emelte ki a Népszava. A polgármester úgy véli, a helyzet kezd olyan lenni, mint a világháború előtt. Tehát – folytatta – a vezetők igyekeznek fokozni a népszerűségüket, ezért megosztó nyelvet használnak, illetve gyűlöletet terjesztenek a kisebbségekkel szemben.

Ugyanazt látjuk szerinte, mint a ’30-as években, karizmatikus vezetők emelkedtek fel a gyűlölet hullámain, hogy közösségeket fordítsanak egymás ellen. „Elég, ha megnézzük, miként beszél Trump, illetve több, már sikeres vezető az öreg földrészen, Budapesttől Varsóig, Rómától kezdve, Párizson át, a brit fővárosig.” Szerinte ezek a vezetők azt állítják, az iszlám nem fér össze a Nyugattal.

Ezek a politikusok az emberek félelmére játszanak ahelyett, hogy orvosolnák azokat. Ez történik a lengyeleknél, magyaroknál, olaszoknál, és a franciáknál is – fogalmazott.

forrás:hvg

Alcalde de Londres: en Hungría, juegan por miedo en lugar de remediarlo
3 de septiembre de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter
Alcalde de Londres: en Hungría, juegan por miedo en lugar de remediarlo

Septiembre de 2019. 2 2 8:48 AM Septiembre 2019. 02. 08:53 es el hogar

Según Sadiq Khan, la situación comienza a ser como era antes de la Segunda Guerra Mundial.

Durante una ceremonia internacional en Varsovia este fin de semana, Alemania celebró el 80 aniversario de Polonia del estallido de la Segunda Guerra Mundial, incluido Sadiq Khan, alcalde de Londres, descendiente de inmigrantes pakistaníes.

Según Reuters, en su discurso, Khan estaba tratando de hacer que Europa fuera consciente de los peligros que enfrentaba, y también llamó a Hungría, dijo la Palabra del Pueblo. El alcalde cree que la situación comienza a verse como antes de la Guerra Mundial. Entonces, continuó, los líderes están tratando de aumentar su popularidad mediante el uso de lenguaje compartido y odiando a las minorías.

Vemos lo mismo que en los años 30, los líderes carismáticos se levantaron en oleadas de odio para volver a las comunidades unas contra otras. “Es suficiente ver cómo habla Trump y los líderes más exitosos del viejo continente, desde Budapest hasta Varsovia, desde Roma, pasando por París, hasta la capital británica”. Dice que el Islam es incompatible con Occidente.

Estos políticos están jugando por los temores de la gente en lugar de remediarlos. Esto les está sucediendo a polacos, húngaros, italianos y franceses ", dijo.

Fuente: HVG
Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |