< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: USA A Fehér Ház halálbüntetést javasol a tömegmészárlások elkövetői számára((La Maison Blanche suggère la peine de mort pour les auteurs de massacre

| Mobile | RSS

USA A Fehér Ház halálbüntetést javasol a tömegmészárlások elkövetői számára((La Maison Blanche suggère la peine de mort pour les auteurs de massacre

Hét embert megölt és huszonkettőt megsebesített egy ámokfutó Texasban.

nyomtatás
betűméret

A Fehér Ház halálbüntetést javasol a tömegmészárlások elkövetői számára – értesültek amerikai újságírók hétfőn Marc Shorttól, Mike Pence amerikai alelnök kabinetfőnökétől, aki a Lengyelországból Írországba tartó alelnöki repülőgépen nyilatkozott.

Short elmondta az újságíróknak: William Barr igazságügyi miniszter és munkatársai törvényjavaslat-csomagot készítettek elő a fegyvervásárlás és a fegyvertartás körülményeinek szigorítására és a tömegmészárlások elkövetőinek büntetési tételeire. E javaslatcsomag része az tervezet, amely előírná a kötelező halálbüntetést.

Az Egyesült Államokban a hétvégén Nyugat-Texasban elkövetett lövöldözés ismét felerősítette a fegyvertartás szigorításának követelését. Egyes demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok – például Beto O’Rourke és Julián Castro, texasi politikusok – a vásárlás előtti háttérellenőrzések jelentős szigorítását követelték.

Donald Trump elnök a hétvégén ugyan tartózkodott attól, hogy a fegyvertartás szabályainak szigorítására szólítson fel, de újságíróknak úgy fogalmazott: “rendkívül sok csoport dolgozik ezen a kérdésen, én tárgyaltam több szenátorral és képviselővel is. Az emberek azt szeretnék, hogy történjen már végre valami”.

Trump elmondta azt is: a kormányzat több elképzelést és törvényjavaslatot vizsgál, ám nem részletezte ezeket.

Az elkövetkező hónapok és a jövő évi elnökválasztás egyik fő témája elemzők szerint várhatóan a fegyvertartás lesz. Az amerikai törvényhozók a jövő héten térnek vissza a nyári szabadságukról Washingtonba, és a kongresszus is a jövő héten kezdi újra a munkát. Mitch McConnell, a republikánus szenátorok frakcióvezetője már a nyár elején ígéretet tett arra, hogy az őszi ülésszakon különös figyelmet szentelnek e témának.

A The Hill című lap hétfői elemzése szerint van is esély egy új, szigorú törvény elfogadására, hiszen a 2018-ban tartott félidős választásokon több demokrata párti képviselő úgy győzött, hogy nagyon szigorú fegyvertartási törvények megszavazását ígérte.

fecsego.eu/ma.hu

La Maison Blanche suggère la peine de mort pour les auteurs de massacre
3 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Il a tué sept personnes et blessé vingt-deux dans une ambulance au Texas.
imprimer
taille de la police

La Maison Blanche propose la peine capitale pour les auteurs de massacres, ont déclaré lundi des journalistes américains à Marc Short, porte-parole du vice-président américain Mike Pence, dans un avion polonais à destination de l’Irlande.

Short a déclaré aux journalistes: Le ministre de la Justice, William Barr, et son personnel ont préparé un ensemble de projets de loi afin de resserrer les conditions d’acquisition et de détention d’armes et de punir les auteurs du massacre. Une partie de cet ensemble de propositions est un projet qui prévoirait une peine de mort obligatoire.

Le tournage aux États-Unis ce week-end dans l’ouest du Texas a encore renforcé sa demande d’un contrôle renforcé des armes à feu. Certains candidats à la présidence démocrate, tels que Beto O’Rourke et Julián Castro, politiciens du Texas, ont appelé à un resserrement important des vérifications des antécédents avant l’achat.

Alors que le président Donald Trump s’est abstenu de demander des règles plus strictes concernant les armes à feu au cours du week-end, il a déclaré à la presse: «De nombreux groupes travaillent sur cette question et j’ai discuté avec plusieurs sénateurs et représentants. Les gens veulent que quelque chose se passe enfin.

Trump a également déclaré que le gouvernement examinait plus d’idées et de projets de loi, mais ne les avait pas précisés.

Selon les analystes, le contrôle des armes à feu sera l’un des principaux sujets des prochains mois et de l’élection présidentielle de l’année prochaine. Les législateurs américains reviennent de leurs vacances d’été à Washington la semaine prochaine et le Congrès reprendra ses travaux la semaine prochaine. Mitch McConnell, chef de la faction républicaine du Sénat, a promis au début de l’été qu’une attention particulière serait accordée à cette question lors de la session d’automne.

L’analyse de The Hill de lundi montre également qu’il y a une chance pour une nouvelle loi stricte, avec plusieurs députés démocrates remportant les élections de mi-mandat en 2018 après avoir promis de faire passer des lois très strictes sur les armes à feu.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |