< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Teljesen átalakul a végrehajtói rendszer

| Mobile | RSS

Teljesen átalakul a végrehajtói rendszer

Míg eddig felsőfokú végzettséggel bárki lehetett végrehajtó, az év végétől már jogi végzettséget várnak el a területen. Később gyorsítanák az eljárásrendet, ha valamelyikük megszegné a szabályokat.

szerző/Szabó Dániel, Fotó: Napi.hu

A rendszerváltozást követő gazdasági átalakulás egyik napjainkig húzódó folyamatának végére kerülhet pont az esztendő végén, a következő év elejétől ugyanis – bizonyos kivételekkel – már csak jogi végzettséggel rendelkező személyek láthatnak el idehaza végrehajtói feladatokat. Nemrégiben kiírták az utolsó pályázatokat is a még üres tíz álláshelyre, a nyertesek személyéről pedig idén döntés születhet. Az új kiválasztottakkal együtt 230-ra emelkedik az országban működő végrehajtók száma – kezdi cikkét a Magyar Nemzet.

Fizetési felszólítást kapott? – Ezt nem árt, ha tudja!

Felesége tartozása miatt Molotov-koktélokat dobott a végrehajtó irodájára

A jogi képzettség fontosságát az indokolja leginkább, hogy több botrányos eljárás is volt korábban. Főként a 2008-as válság utáni időszakban. Ezután 2012-ben dőlt el, hogy jogi diplomát várnak el az új belépőktől a területen, a régieknek pedig így lehetőségük lett a végzettség megszerzésére. Kivételt csak azok ügye jelent, akiknek kevesebb évük volt a nyugdíjkorhatárig, mint amennyi időt a jogi tanulmányok igénybe vettek. Év végétől már a régi állományból sem lehet tag senki, az elvárt képesítés nélkül.

A feltételeket összesen 40 tag nem vállalta, 100-an viszont beiratkoztak valamelyik jogi karra – ismertette a számokat Schadl György a lappal.

A szabályszegő végrehajtókat egyébként a jövőben a mostaninál gyorsabb, rövidebb, célravezetőbb eljárásban vonnák felelősségre. Az erről szóló jogszabály akár már az ősszel az Országgyűlés elé kerülhet -tudták meg.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |