< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Egymillió szíriai visszatelepítését tervezi a török elnök, és a kapuk megnyitásával fenyegetőzik, ha nem kap segítséget((Turecký prezident plánuje repatriovat jeden milion Sýřanů a hrozí, že otevře brány, pokud nedostane pomoc

| Mobile | RSS

Egymillió szíriai visszatelepítését tervezi a török elnök, és a kapuk megnyitásával fenyegetőzik, ha nem kap segítséget((Turecký prezident plánuje repatriovat jeden milion Sýřanů a hrozí, že otevře brány, pokud nedostane pomoc

Törökország egymillió szíriai visszatelepítését tervezi az ország északi részén létrehozandó biztonsági övezetbe, és ha nem kap hozzá segítséget, különösen az Európai Uniótól, akkor „megnyitja kapuit” – jelentette ki csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Adjanak nekünk logisztikai támogatást, és akkor 30 kilométeres mélységben nekilátunk házakat építeni Észak-Szíriában. Így emberi körülményeket tudunk biztosítani. Vagy ez lesz, vagy elnézést, de megnyitjuk a kapukat. Vagy megkapjuk a támogatást, vagy bocsánat, de nem tudjuk egyedül viselni ezt a terhet. Nem kaptunk segítséget a nemzetközi közösségtől, különösen az Európai Uniótól” – ha ngoztatta Erdogan.

Törökországban 3,6 millió szíriai menekült él, és a török hatóságok szerint eddig mintegy 350 ezren tértek vissza a török ellenőrzés alatt álló észak-szíriai területekre.

A címlapfotó illusztráció.

fecsego.eu/híradó

Turecký prezident plánuje repatriovat jeden milion Sýřanů a hrozí, že otevře brány, pokud nedostane pomoc

  1. září 2019 | Příspěvky | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter news

Turecko plánuje repatriovat jeden milion Syřanů do bezpečnostní zóny na severu země, a pokud nedostane pomoc, zejména od Evropské unie, „otevře své dveře“, uvedl ve čtvrtek turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

“Poskytněte nám logistickou podporu a pak bychom začali stavět domy v severní Sýrii v hloubce 30 kilometrů.” Tímto způsobem můžeme zajistit lidské podmínky. Buď to nebo omlouváme, ale otevíráme brány. Buď získáme podporu, nebo se omlouváme, ale toto břemeno nemůžeme nést samo. Mezinárodní společenství, zejména Evropská unie, nám nepomohlo, “řekl Erdogan.

V Turecku je 3,6 milionu syrských uprchlíků a podle tureckých úřadů se asi 350 tisíc navrátilo do tureckých oblastí v severní Sýrii.

Titulní foto ilustrace.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |