< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Kiugrott fideszes alpolgármester: Központilag mondták meg, hogy árulónak kell szólítani a képviselőtársakat

| Mobile | RSS

Kiugrott fideszes alpolgármester: Központilag mondták meg, hogy árulónak kell szólítani a képviselőtársakat

-da-

-da-

Hosszabb interjút adott az Úgytudjuk.hu-nak Koczka Tibor, Szombathely egykori fideszes alpolgármestere. Koczka 2014-ben még a Fidesz listavezetője volt, öt éve alpolgármester, most viszont már szóba se állnak vele a fideszes vezetők, Hende Csabával való konfliktusa a nyilvánosság előtt zajlik.Kapcsolódó

Borított és nekiment pártjának Szombathely fideszes alpolgármestere

Borított és nekiment pártjának Szombathely fideszes alpolgármestere

Hende Csaba szerinte szétveri a helyi Fideszt, megalázónak tartja, amit vele tettek. Jobban megértjük, hogy tudta átvenni a hatalmat itt az ellenzék.

A lapnak Koczka azt mondta, hogy „az első igazán nagy felháborodása” tavasszal volt, amikor 

a frakciótársaimnak – meg nekem is, csak én nem hajtottam végre – kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat.

Szombathelyen az év elején az ellenzék átvette a hatalmat a közgyűlés fölött, a Fideszben belharc dúlt. Országosan elsőként éppen Szombathelyen jelentette be az ellenzék még január végén, hogy szövetséget kötött a választásra. A balos pártok az Éljen Szombathely! Egyesület színeiben indulnak minden körzetben, a közös jelöltjük a szocialista Nemény András.

A Jobbik kívülről támogatta a szövetséget azzal, hogy nem indul külön, legalábbis akkor még ez volt az ígéret. Csakhogy augusztus közepén a Jobbik inkább a függetlenként induló, jelenlegi fideszes alpolgármester, Koczka Tibor mögé állt be. Koczka másfél éve került a Fideszben partvonalra, majd nyíltan szembement pártjával és Hende Csabával. Öt éve a Fidesz és Puskás Tivadar alig két százalékponttal győzte le az MSZP, a DK és az akkor még létező Együtt jelöltjét, egy néhány hónappal ezelőtti közvélemény-kutatás szerint azonban hiába népszerűbb helyben a Fidesz, komoly esélye van a győzelemre az ellenzék polgármesterjelöltjének.

A Fidesz Puskás helyett a megyei önkormányzat jegyzőjét, Balázsy Pétert indítja.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |