< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Sajtómeghívó/Tisztelt Sajtópartnerünk!

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó/Tisztelt Sajtópartnerünk!

2019. szeptember 5. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!

A szegedi Móra Ferenc Múzeum épületének födémét is át kellett törni a felújítási munkálatok során: egy új lépcsősort hoztak létre a központi csarnok és az alagsor között. A felújítás jól halad, folyamatosan dolgoznak a szakemberek az épületen kívül és belül egyaránt.

Az építési területen szeptember 5-én, csütörtökön 14 órakor tartunk sajtóbejárást.

Folyamatosan zajlik a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása. A több mint 120 éves épület egyik leglátványosabb átalakítása már meg is történt: a födémet áttörve készült el az a lépcső, mely a bejárati csarnokból közvetlenül elérhetővé teszi majd az alagsori látványtárakat.

Emellett a Móra-park felőli homlokzatot teljesen felállványozták, folyik a nyílászárók felújítása, az épületen belül pedig szintén zajlanak a munkálatok a leendő új kiállítások tereiben.

A jelenlegi felújítás során a Móra-múzeum főépülete, valamint a Vár turisztikai célú fejlesztése történik meg, melyet 899 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogat az Európai Unió. Ehhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további körülbelül 500 millió forintos saját forrással járul hozzá.

A felújítás jelenlegi állapotát sajtóbejáráson mutatjuk be az újságíró kollégáknak szeptember 5-én, csütörtökön 14 órakor. Az eseményen részt vesz Dr. Botka László, Szeged polgármestere is.

A felújítási munkálatok miatt arra kérjük a kollégákat, hogy a múzeum Tisza-felőli oldalához, a kerítéshez legyenek szívesek érkezni, ahonnan bekísérjük majd Önöket az épületbe.

Hegedűs Anita

sajtóreferens

Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 377 megnézve, 1 alkalommal mai nap |