< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Így reagált az ellenzék Orbán kötcsei beszédére//Voici comment l’opposition a répondu au discours d’Orban

| Mobile | RSS

Így reagált az ellenzék Orbán kötcsei beszédére//Voici comment l’opposition a répondu au discours d’Orban

A nemzetépítésre, az európai erőviszonyokra és a családpolitikára helyezte a hangsúlyt kötcsei beszédében Orbán Viktor a kiszivárgott hírek szerint. A miniszterelnök kevés konkrétumot mondott, a közelgő önkormányzati választásokat pedig alig érintette. Az atv.hu információi szerint ugyanakkor a kormányfő bíztatónak látja a helyzetet. Az ellenzéki pártok szerint érdemi kérdések nem kerültek szóba a kötcsei pikniken.

Nem minden meghívott volt túl beszédes a szombati piknik előtt. Maga a miniszterelnök sem, akit meg sem tudtak közelíteni az újságírók. Helyette Rogán Antal mondta el, hogy milyen témákat érintenek.

„Arról fog beszélni, hogy 2010 óta eltelt 9 esztendőben először megteremtettük a nemzeti függetlenséget, majd megvédtük azt, most pedig az előttünk álló évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése” – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

Az atv.hu információi szerint Orbán Viktor az európai erőviszonyokról azt mondta, hogy Macron és a V4-ek együttműködése „kétszer is elütötte a németeket”. Emellett pozitív nacionalizmust hirdetett és gyermekvédelmi akciótervet ígért: kilátásba helyezte, hogy változás várható az azonos nemű párok örökbefogadását és a drogfogyasztást illetően. Dicsérte Tarlós István munkáját, az ellenzékről pedig – Dobrev Klárára utalva – azt mondta: az EP-választások óta annyi változott, hogy egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett.

„89 óta tudjuk, hogy Orbán Viktor tart Gyurcsány Ferenctől, most ha már két Gyurcsánytól tart, az nekünk csak jó jel.” Így értékelte az elhangzottakat a DK. A párt szóvivője szerint a legfontosabb, magyarokat érintő kérdésekre most sem tért ki Orbán Viktor. Barkóczi Balázs szerint „sikerült semmit mondania, miközben az oktatás romokban, az egészségügy romokban, emberek ezrei, tízezrei mentek ki külföldre.”

Karácsony Gergelyt nem lepték meg a Kötcsén elhangzottak, annak ellenére sem, hogy őt Kósa Lajos többször is alkalmatlannak nevezte. A Fidesz kampányfőnöke ugyanis kijelentette, „Karácsony az kifejezetten ciki, mert annyira alkalmatlan, hogy még a baloldali szavazók is inkább alkalmatlannak látják, mint nem.”

Ezzel kapcsolatban az ellenzék főpolgármester-jelöltje a következőket mondta: „Nagyon meglepődnék, hogy ha Kósa Lajos megdicsérne, úgyhogy én büszke vagyok arra, hogy neki nagyon rossz véleménye van rólam, hiszen a politikám pont arról szól, hogy a Kósa Lajoshoz hasonló politikával szakítsunk Budapesten.”

Az LMP-s Ungár Péter akusztikus hallucinációnak nevezte Kósa Lajos szavait. Szerinte a kormánypártok rosszul mérik fel az erőviszonyokat. „Szombathelyen például láttuk, hogy a Fidesznek a vezetése az elmúlt évben káoszt káoszra és arra még egy kicsi káoszt tudott rárakni, tehát nem igaz, hogy a Fidesznek tapasztalt vezetői vannak.”

A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint az, hogy Orbán Viktor nem értékelte részletesebben az önkormányzati kampányt arra utalhat, hogy – legalábbis egyes településeken – nem biztos a kormánypártok sikerében. Pulai András úgy látja, „akkor, amikor politikai siker volt várható, akkor Orbán Viktor mindig beszélt azokról a témákról, legyen az az Ep választás fél évvel ezelőtt, vagy a korábbi ogy választásokra felkészülő beszédek, mindig hangsúlyos elem volt. Viszont itt és Tusnádfürdőn is az önkormányzati választások témáját a miniszterelnök- ha úgy tetszik – hangosan kerüli.”

A 2022-es választásokkal kapcsolatban az Index szerint annyit mondott Orbán Viktor, hogy nem az a fontos, milyen nagy a kutya, hanem hogy milyen harciasság van benne.

atv.hu

Voici comment l’opposition a répondu au discours d’Orban
9 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Vie publique

Selon son discours à Köcske, Viktor Orbán a mis l’accent sur la construction de la nation, les relations de pouvoir européennes et la politique familiale dans son discours à Köcske. Le Premier ministre a dit peu concret et à peine touché les prochaines élections municipales. Dans le même temps, selon Atv.hu, le Premier ministre juge la situation encourageante. Les partis de l’opposition ont déclaré qu’aucune question de fond n’avait été soulevée lors du pique-nique à Köcse.

Tous les invités n’étaient pas trop bavards avant le pique-nique de samedi. Le Premier ministre lui-même ne peut pas non plus être approché par les journalistes. Au lieu de cela, Antal Rogán m’a dit quels sujets étaient impliqués.

“Il parlera de la première fois que l’indépendance nationale a été créée et défendue au cours des neuf années écoulées depuis 2010 et que la tâche la plus importante qui nous attend est de renforcer l’indépendance nationale”, a déclaré Antal Rogán, ministre au Cabinet Office.

Selon atv.hu, Viktor Orbán sur les relations de pouvoir en Europe a déclaré que la coopération Macron-V4 avait “touché deux fois les Allemands”. En outre, il a promu le nationalisme positif et promis un plan d’action pour la protection de l’enfance, promettant de modifier l’adoption des couples de même sexe et la consommation de drogue. Il a salué le travail d’István Tarlós et a déclaré que l’opposition – faisant référence à Klara Dobrev – avait tellement changé depuis l’élection de Gyurcsány que deux sont devenus Gyurcsány.

“Nous savons depuis 89 que Viktor Orban a peur de Ferenc Gyurcsany, maintenant qu’il a peur de deux Gyurcsány est un bon signe pour nous.” DK a donc apprécié ce qui avait été dit. Selon le porte-parole du parti, Viktor Orbán n’a pas abordé les problèmes les plus importants qui touchent les Hongrois. Selon Balázs Barkóczi, “il a réussi à ne rien dire tandis que l’éducation en ruine, la santé en ruine, des milliers et des dizaines de milliers de personnes se sont rendues à l’étranger”.

Gregory Christmas n’a pas été surpris par les propos tenus à Kötcse, malgré le fait que Lajos Kósa l’a à plusieurs reprises qualifié de “inapte”. En fait, le chef de campagne du Fidesz a déclaré: “Noël est une folie, car il est tellement inapproprié que même les électeurs de gauche le considèrent comme inapproprié”.

A cet égard, le candidat de l’opposition au poste de maire a déclaré: “Je serais très surpris que Lajos Kósa le loue. Je suis donc fier qu’il ait une très mauvaise opinion de moi, ma politique étant de rompre avec une politique comme Lajos Kósa à Budapest. “.

Peter Ungár a qualifié les paroles de Lajos Kósa d’hallucination acoustique. À son avis, les relations de pouvoir sont mal comprises par les partis au pouvoir. “À Szombathely, par exemple, nous avons constaté que le leadership de Fidesz avait été capable de semer le chaos dans le chaos l’année dernière et même un peu de chaos. Il n’est donc pas vrai que le Fidesz ait connu des dirigeants.”

Selon le directeur stratégique de l’Institut Publicus, l’absence d’évaluation plus détaillée de la campagne municipale par Viktor Orbán pourrait indiquer que, du moins dans certaines municipalités, il n’est pas sûr du succès des partis gouvernementaux. András Pulai a déclaré: «Lorsque le succès politique était attendu, Viktor Orbán a toujours parlé de sujets, qu’il s’agisse de l’élection des députés d’il y a un an ou des discours préparant les élections précédentes, qui ont toujours été un moment fort. Cependant, ici et à Tusnad Bath, le Premier ministre évite bruyamment le sujet des élections municipales. “

En ce qui concerne les élections de 2022, Viktor Orbán a indiqué, selon l’Index, que ce qui importait, ce n’était pas la taille du chien, mais sa combivité.

atv.hu

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |