< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Időjárás Letarolta a vihar Szegedet, megbénult a város – sérültek

| Mobile | RSS

Időjárás Letarolta a vihar Szegedet, megbénult a város – sérültek

2019. szeptember 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár, Közélet

Hatalmas pusztítást végzett a vihar Csongrád megyében, fa zuhant egy padon ülő emberekre.2019.09.09 15:52Ma.hu

nyomtatás
betűméret

Elsősorban Szeged utcáit áztatta el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és a szél is sok problémát okoz. A katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjába már több mint háromszáz jelzés érkezett a károkról – tudósította az Inforádió.

Szegeden, a Széchenyi téren a padon ülő emberekre szakadt rá egy platánfa, a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel beavatkoztak és kiszabadították. A Pusztaszeri utcában pedig egy társasház belső udvarát rongálta meg a szél.

Továbbra is a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot a megyében. A Szabadkai úton faágak dőltek a villamossínekre és a felsővezeték is leszakadt. A Hajnóczy utcában szintén több faág zuhant az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A delmagyar.hu értesülései szerint a szél letépte a színház tetejét, és az eső közvetlenül a nagyszínpadra zuhog, óriási a kár.

A Szegedma.hu tudósítása szerint pillanatok alatt a semmiből hurrikán erejű szél keletkezett, és leszakította a gerendákat az SZTE ÁJK épületének tetejéről, valamit az ablakokat is betörte.

“A vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt minden vonalunkon járatkimaradások és csúszások várhatóak a következő órákban” – olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság közleményében. Leszakadt felsővezetékek és sínekre dőlt fa akadályozza a villamosokat és trolikat a közlekedésben.

fecsego.eu/ma.hu

Szolnok is hasonlóan járt…

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |