< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Ráhel szemébe nem nézhettek az alkalmazottak

| Mobile | RSS

Orbán Ráhel szemébe nem nézhettek az alkalmazottak

2019.09.10.Nagy Anna

Hihetetlen esetről számolt be Facebook-oldalán Herczeg Zoltán divattervező. A történet megdöbbentő, és nem az 1900-as évek elején történt, hanem 2019-ben, itt, Borsodban, az Andrássy kúriában. Így élnek Orbánék Magyarországon.

A képen a következők lehetnek: nappali, asztal és belső tér

Íme Herczeg Zoltán bejegyzése: “Ha megérkeznek, ne nézzenek a szemükbe, ne szóljanak hozzájuk, ne kérdezzenek tőlük semmit, egyszerűen csak nézzenek a földre, lehajtott fővel menjenek el mellettük, kerüljék a direkt szemkontaktust és bárminemű szóbeli érintkezést!” – szólt az előzetes ukáz e hétvégén a tarcali Andrássy kúriában a rapportra hívott és félkörben felsorakoztatott, teljes alkalmazotti körnek pincértől a szobalányig, kertésztől a sofőrig. A hír sajnos igaz, ilyet kitalálni sem lehet, közvetlenül hallottam attól, aki ott dolgozik, aki ezt átélte, akit így aláztak meg. 2019-ben, ma, most, Európa közepén, a történet nem a múlt századi! Az illusztris vendég pedig nem volt más e kellemes, kora őszi hétvégén mifelénk, mint a 33 éves, 33-szoros milliárdos tiborcz istván és neje, a szintén milliárdos orbán ráhel, az ezermilliárdos minielnök veje és lánya. Megtehetik, elvégre ez is az övék, a 400milliárdos mészáros strómanon keresztül már ez az öt csillagos kastélyszálló is az övéké jó néhány éve, mint oly’ sok minden errefelé a Zemplénben: szőlők, földek, kastélyok, cégek, komplett utcák, falvak, városok és emberek, cselédek, szolgák, csicskák. Mi. Ti.
Megtehetik? Ezt tényleg megtehetik? – kérdeztem vissza elhűlve informátoromtól. Ne már, ez komoly!!?? De most tényleg!
Megtehetik? Tényleg megtehetik? Ezt akarod magyar, ezt akartad? Ez kell neked? Méltóságos úrék, kegyelmes úrék, tekintetes úrék? Felköltözni a Várba? 4 milliárdos dolgozószoba, Excellenciás uram? Hát ennyire beleragadtál a fényességes, ezeréves, darutollas múltadba magyar? Hova lett a büszkeséged? Hova lett a méltóságod? Hova lett az emberséged?
Tényleg Zoli, tényleg így volt, nem kamuzok, így történt! Van ezen a földön, aki azt gondolja, ezek a sztorik nem szivárognak ki? Hogy mindent meg lehet csinálni, úgyse merik elpofázni? Tudja, hogy repül. Nincs itt munka más. Vagy ha mégis, annyira birka már a magyar, hogy úgyse hisz el, lehunyt szemmel és lehajtott fővel tudomásul veszi és engedelmeskedik? Kussol. Pofabe! De hát úgy is kiszivárog, olyan kicsi ez a porfészek, mindenki mindenkinek szomszédja…
Lehajtott fővel, illemtudóan tudomásul vették és engedelmeskedtek. Ez van. Ez jár. Cselédország. Ráadásul még te is fizeted…Tarcal, 2019. szeptembere”

fecsego.eu/Borsod.24Com

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |